Hír

Muhari Eszti nyolcaddöntőig jutott

  • 2019.11.02

Tizenhét évesen másodszor került felnőtt Világkupa-pontversenyen a nyolcaddöntőbe Muhari Eszter. Ráadásul egyetlen tus választotta el őt a döntőtől a tallinni párbajtőr Vk-n! Budai Dorina 32-ig jutott

Bizonyosan nem kell már sokat várni a felnőtt korosztályban sem női párbajtőr tehetségünk, Muhari Eszter első nagy, nemzetközi sikeréig. Elvégre már a szezonnyitó tallinni Világkupa-versenyen nagyon közel volt hozzá. Miután a pénteki selejtezőnapon százszázalékos csoportkört produkált, szombat reggel az orosz válogatott Andrjusinát nemes egyszerűséggel, 15:7-re iskolázta le. A következő körben a kiemelt, tehát a világranglista élmezőnyéhez tartozó ukrán Krivicka következett. Ez az asszó már sokkal izgalmasabban alakult, olyannyira, hogy egyetlen tus, azaz a “hirtelen halál” döntött - méghozzá Eszti javára. László István tanítványa a nyolcaddöntőben a francia Jacques Andre Coquin-nel találkozott, és kis híján összejött a következő bravúr is. Az utolsó három  perc vége felé, 8:10-ről egyenlített 10:10-re a Honvéd kadet világbajnok tehetsége, ám ezúttal a hosszabbítás nem nekünk kedvezett. A nyolcaddöntőért így is jár a nagy dicséret, garantáltan ennél is lesz feljebb…

Muhari Eszti így ünnepelte a Krivicka elleni hosszabbításos győzelmét.

Jár a komoly dicséret a másik 64 köz kerülő magyarnak, Budai Dorinának is! Elvégre válogatottunk a 64 között a világ egyik legjobbjával, a tavalyi vuhszi világbajnok olasz Mara Navarriával került szembe. Dorina a második harmadban ellenállhatatlanul vívott, 1:4-ről, 11:6-ra fordított, és utána biztosan “kormányozta be” az asszót a győzelembe - 15:11 lett a vége. A 32-ben sem sok hiányzott… Az orosz Lukjanovával szemben a hosszabbítás döntött, az ellenfél javára (11:12).

Vasárnap az olimpiai kvalifikációs csapatversennyel zárul a tallinni Vk-hétvége. A magyar válogatott Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállításban lép pástra. A mieink a 16-ba jutásért Izraellel mérkőznek, győzelem esetén nagy valószínűséggel Olaszország lenne az ellenfél.

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 279 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Andrjusina (orosz) 15:7, Budai-Navarria (olasz) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-Krivicka (ukrán) 12:11, Budai-Lukjanova (orosz) 11:12.

Nyolcaddöntő: Muhari-Jaques Andre Coquin (francia) 10:11.

Végeredmény: 1. Ana Maria Popescu (román), 2. Violeta Kolobova (orosz), 3. Szun Jiven (kínai) és Zsu Mingje (kínai), …13. Muhari Eszter, …31. Budai Dorina, …73. Kun Anna, …85. Borsody Emma, 86. Kardos Edina, …115. Mihály Kata, …161. Büki Lili, …164. Gnám Tamara, …182. Wetzker Laura, …203. Nagy Kinga.

Döntő: Popescu-Kolobova 15:13.További híreink

Aktuális

Nagyszerű ezüstérmet nyert Korea mögött a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállítású magyar kardcsapat a kairói Világkupán. Ezzel gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy!

Eseménynaptár

X

Támogatóink