Hír

Négy hölgy folytathatja

  • 2019.03.09

Kun Anna, Muhari Eszter, Várnai Vivien és Mihály Kata folytathatja vasárnap a versenyt a WestEnd Grand Prix vasárnapi főtábláján. Kezdés reggel fél kilenckor a férfiakkal együtt, hajrá, magyarok!

A nagyszerű, pénteki férfi szereplés - tíz magyar párbajtőröző jutott a vasárnapi, 64-es főtáblára - után szombaton a nők következtek. És, ha nem is mondható hasonlóan tökéletesnek a folytatás, a hölgyek sem vallottak szégyent, mi több, a négy magyar továbbjutása a szezon eddigi legjobb egyéni eredményének tekinthető ebben a szezonban. 

A főszereplőkről. Először is Szász-Kovács Emese. Olimpiai bajnoknőnk augusztusra várja gyermeke születését, és láthatóan jókedvűen sétált a hétvégén a pástok között - természetesen civilben. Tervei között szerepel a visszatérés, aztán majd meglátjuk… Ami biztos: bármiképp is alakul Emese párbajtőrrel kapcsolatos jövője, ő már vaskos fejezetet tudhat magáénak a magyar vívás aranykönyvében. 

Muhari Eszter a felnőttek között is bontogatja szárnyait...

Muhari Eszter - és egyáltalán nem véletlen, hogy Emese után őt említjük elsőként… Ötszörös kadet Európa-bajnokunk éppen csak kicsomagolt a foggiai korosztályos Eb-t követően, a vívóruha megszáradt, és máris ismét pástra lépett. Aztán egyetlen tussal maradt el attól, hogy a csoportkör után kiemeltként jusson a 64 közé. Mást ez azért esetleg megvisel. A Honvéd tehetségét nem… Miként az sem, hogy egy szoros, direkt kieséses meccsen kétes szituációban ellene ítéltek. Nyert még két asszót, és a felnőttek mezőnyében is a legjobbak között folytathatja.

Kun Anna, és mestere, Plásztán Attila okkal mosolyoghatott a hibátlan csoportkört követően.

Kun Anna, Várnai Vivien, Mihály Kata. Mindhárman vívtak már felnőtt válogatottként, a korábbi junior Európa-bajnok Kun Anna “stabil tagnak” tekinthető, és ezt ezúttal is igazolta, veretlen csoportkörrel kvalifikálta magát a vasárnapi folytatásra. Vivi hosszú sérülés után tért vissza, éppen azt követően kellett kihagynia, hogy a lipcsei vb-n nyolcaddöntőig jutott. A jelek szerint egyre jobb formába lendül, biztos győzelmekkel került fel a 64-es táblára. Kata pedig Debrecenből bizonyítja, hogy a vidéki bázisok is működnek, ő is sima meccsekkel jutott a főtábláig, volt ő már 16-ban is éppen ezen a versenyen, szóval, csak így tovább!

Egy, csak egy tus hiányzott Révész Juliannának a 64 közé jutáshoz.

Persze, akadtak “érzékeny veszteségek” is, így a legutóbbi Vk-n nyolc közé jutó Budai Dorina vagy Szabó Réka kiesése, a szülés után visszatérő Révész Julianna egytusos búcsúja, de négy vívónk 64-be jutása így is értékes részeredménynek tekinthető. Folytatás vasárnap reggel fél 9-kor, 14 magyarral a 64-es táblán. A négyes döntő délután hatkor kezdődik.

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Sákovics József emlékverseny, 261 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Várnai Vivien 5/1, Gnám Tamara 5/1, Muhari Eszter 5/1, Szabó Réka 4/1, Mihály Kata 4/2, Budai Dorina 4/2, Révész Julianna 4/2, Nagy Kinga 4/2, Kolczonay Borbála 3/3, Turcsák Bianka 3/3, Csonka Valéria 3/3, Szabó Viktória 3/3, Szabó Laura 3/3, Nyikos Zsófia 2/4 (továbbjutottak), Egerszegi Alexandra 2/4, Borsody Emma 2/4, Ladányi Nelli 2/4, Kardos Edina 1/4, Öhlmüller Sarolta 1/5, Lambert Regina 0/6 (kiestek).

A legjobb 160 közé jutásért: Turcsák-Bonito (portugál) 15:10, Csonka-Nyikos 15:10, Szabó L.-Patten (ausztrál) 15:12, Szabó V.-Vollrath (német) 12:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Muhari-Saligerova (cseh) 14:13, Budai-Ding (kínai) 15:5, Nagy-Diongue (szenegáli) 15:9, Várnai-Mavrikiu (ciprusi) 15:12, Révész-De Marchi (olasz) 15:13, Mihály-Kolczonay 15:8, Szabó L.-Csoj (koreai) 15:6, Csonka-Hou (kínai) 7:15, Gnám-Cisneros (spanyol) 14:15, Turcsák-Rizzi (olasz) 7:15, Szabó R.-Mizera (lengyel) 13:14.

A legjobb 64 közé jutásért: Muhari-Lai (kínai) 15:9, Mihály-Kiskapusi (spanyol) 15:10, Várnai-Csan (hongkongi) 15:11, Budai-Vitalis (francia) 10:15, Nagy-Rizzi (olasz) 11:15, Szabó L.-Bozza (olasz) 6:15 Révész-Pytka (lengyel) 10:11.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kun-Nabeth (francia), Muhari-Marzani (olasz), Mihály-Csoj I. (koreai), Várnai-Embrich (észt).További híreink

Aktuális

A junior korú Andrásfi Tibor szenzációs vívással bronzérmet nyert a WestEnd férfi párbajtőr Grand Prix -n! A többiek is szépen szerepeltek, Rédli András a 8. helyen végzett, a nők mezőnyében a kadet korú Muhari Eszter nyolcaddöntőig jutott.

Eseménynaptár

X