Hír

Nagy Dávid a felnőttek között is nagy

  • 2019.01.11

Nagy Dávid pályafutása legnagyobb egyéni eredményét érte el a heidenheimi párbajtőr Világkupa-versenyen. Juniorként lett 8. a felnőttek között, óriási siker! Gratulálunk Halla Péter tanítványának!

Amit Nagy Dávid produkált az elmúlt egy hónapon belül, az előtt le a kalappal. A továbbra is hallatlanul erős honi férfi párbajtőrmezőnyben karácsony előtt megnyerte az országos bajnokságot, majd pénteken pályafutása során először, egyedüli magyarként bejutott a legjobb nyolc közé a heidenheimi 324 indulós Világkupa-versenyen. Ugye, ez sem semmi. Ám ha hozzátesszük, hogy Dávid junior korú, nyáron lesz 20 esztendős, akkor ez még inkább felértékelődik…

Nagy Dávid a koreai válogatott Kveont egyetlen tussal győzte le, óriási csatában.

Halla Péter vasasos tanítványa komoly skalpokat szerezve jutott el a negyeddöntőig. A legnagyobb bravúrt a 64 között hozta össze, amikor jelentős hátrányból fordított a koreai válogatott Kveon ellen, és nyert 13:12-re. Utána az egyes számú izraeli, Beskin kapott egy sima 15:10-et, majd a nyolcaddöntőben az egyik legjobb orosz, Bida ugyanilyen arányban maradt alul. A negyeddöntőben talán az volt a baj, hogy egy korosztályos rivális következett… Dávid ugyanis a tavalyi junior Eb döntőjében, és most is az olasz Di Verolitól szenvedett vereséget, tegyük hozzá, az itáliai a fegyvernem korszakos tehetéségnek tűnik, végül ezüstérmet nyert - 18 évesen. Dávid végül a nyolcadik helyen végzett, ami a nagyszerű eredmény mellett egy komoly jeladás arra, hogy a budapesti világbajnokságon történő részvétel is a tehetség tervei között szerepel. 

A többiekről. Rédli András az első körben a spanyol Barguest verte 15:11-re, és a folytatás sem tűnt lehetetlen küldetésnek. Ám az amerikai Hoyle 15:10-re legyőzte világbajnoki bronzérmesünket. A további két, 64 közé jutó magyar nagy küzdelemben, de vereséget szenvedett, Berta Dani az orosz Brujevtől 15:14-re, Bányai Zsombor a német Bellmanntól 15:12-re kapott ki. 

A heidenheimi hosszú hétvége szombaton, a Világkupa számunkra rendkívül fontos csapatversenyével folytatódik, amelyen a mieink Bányai Zsombor, Berta Dániel, Nagy Dávid, Rédli András összeállításban lép pástra. Hajrá, magyarok!

Dávid a Góliátok, azaz a felnőttek között is remekelt, élete első felnőtt Világkupa-döntőjét fogta!

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa, Heidenheim, 324 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Bargues (spanyol) 15:11, Nagy-Kveon (koreai) 13:12, Berta-Brujev (orosz) 14:15, Bányai-Bellmann (német) 12:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Nagy-Beskin (izraeli) 15:10, Rédli-Hoyle (amerikai) 10:15.

Nyolcaddöntő: Nagy-Bida (orosz) 15:10.

Negyeddöntő: Nagy-Di Veroli (olasz) 8:15.

Végeredmény: 1. Alexandre Bardenet (francia), 2. Davide di Veroli (olasz), 3. Georgij Brujev (orosz) és Kano Koki (japán), …8. Nagy Dávid (edző: Halla Péter, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …22. Rédli András, …43. Bányai Zsombor, …55. Berta Dániel, …68. Koch Máté, …113. Andrásfi Tibor, …120. Somfai Péter, …190. Peterdi András, …223. Kiss Gergő, …230. Cho Taeun Sándor, …278. Siklósi Gergely, …305. Bányai Botond.További híreink

Aktuális

Ezüstérmes lett a magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi Európa-bajnokságon! A mieink Nagy-Britannia és Románia legyőzésével jutottak a döntőbe, ahol Németországtól szenvedtek szoros vereséget. Gratulálunk, szép volt fiúk!

Eseménynaptár

X