Hír

Nyilatkozik az Aranycsapat!

  • 2018.04.03

Drámaibb, izgalmasabb döntőt tán ez a fegyvernem sem tud sokszor produkálni… Pihegve, de boldogan nyilatkoztak a finálé után a legújabbkori magyar párbajtőr aranycsapat tagjai. Még egyszer gratula!

Eitner Kinga, a válogatott edzője: “Nagyon nehéz és nagyon emlékezetes napon vagyunk túl. Sőt, nagyon emlékezetes szezonon… Hatalmas mezőnyt, több mint negyven válogatottat előztünk meg, és az Európa-bajnokság után a világbajnokságot is megnyertük, azt hiszem, ez mindent elmond. De talán ennél is többet jelent, hogy a rendkívül izgalmas döntőben kétszer is nagyon nehéz helyzetből álltunk fel, a fiúk egymásért és a csapatért küzdve nagyot alkottak. Ráadásul hárman a következő szezonban is juniorok lesznek, megígérem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk majd azért, hogy megvédjük ezt a fantasztikus világbajnoki címet.”

Világbajnokok, Mesterek, gratulálunk! Andrásfi I Tibor, Andrásfi II Tibor, Koch Máté, Eitner Kinga, Nagy Dávid, Debnár Gergely, Halla Péter.

Andrásfi Tibor: “Az Európa-bajnokság után a világbajnokságot is sikerült megnyernünk, nem találom a szavakat, mennyire boldog vagyok! Nagyon nehéz döntőt vívtunk a franciákkal, és amikor 36:34-re vezetett az ellenfelem, arra gondoltam, hogy egyszerűen nem lehet kikapnunk!”

Debnár Gergely: “Büszke vagyok arra, hogy világbajnok csapat tagja lehetek, és arra is, hogy kiharcoltam a helyem egy ilyen erős válogatottban. Végül csodálatosan zárult a junior pályafutásom!”

Koch Máté: “Sikerült feltenni az i-re a pontot, nagyszerű heteket, csodálatos világbajnokságot zártam. Az utolsó asszómig ma is minden rendben ment, és nagyon köszönöm Tibinek és Dávidnak, hogy sikerült helyrehozniuk, amit majdnem elrontottam. Ja, és nagyszerű volt a szurkolás, azt is köszönjük mindenkinek!”

Nagy Dávid: “Mondhatnám, hogy ezért jöttünk, hiszen az évközi versenyeken is jól szerepeltünk, és az Európa-bajnokságot is megnyertük. Azonban ez korántsem ilyen egyszerű… Rendkívül kiélezett döntőt vívtunk, nem hittem volna, hogy a rosszabbul sikerült egyéni verseny után ennyire boldog leszek!”További híreink

Aktuális

Hosszú, súlyos betegség után, 77 esztendősen elhunyt Kulcsár Győző. Négyszeres olimpiai, és háromszoros világbajnok párbajtőrözőnk, fantasztikus mesteredzőnk emlékét sportágunk, a Magyar Vívó Szövtség örökre őrizni fogja, saját halottjának tekinti.

Eseménynaptár

X