Hír

Nyolcaddöntő jutott Montrealban

  • 2020.01.12

Márton Anna és Pusztai Liza egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott Montrealban, az esztendő első Grand Prix-versenyén. A további három főtáblás magyar a legjobb hatvannégy között búcsúzott.

Az észak-amerikai kontinens, közelebbről Montreal “beugróként” vállalta a Grand Prix-t, illetve Vk-versenyt nem először visszamondó Cancun helyett az esztendő első kiemelt egyéni versenyét. Szilágyi Áron szombati hatodik helye után vasárnap a hölgyek főtáblája következett, benne öt magyarral. 

Az első kört azonban csak két klasszisunk, Márton Anna és Pusztai Liza vette sikeresen. Pohl-Mikulik Júlia egyetlen tussal kapott ki a koreai Kimtől (nem a londoni olimpiai bajnoktól, egy másik Kimtől…). Várhelyi Katának, illetve Katona Renátának pedig nem sok esélye volt az olasz Gregorióval (8:15), illetve a kínai Shaóval szemben (3:15). 

Pusztai Liza a nyolcaddöntőig jutott Montrealban.

Panka ugyanakkor 15:9-re verte az olasz Mormilét, míg Liza 15:7-re az ugyancsak itáliai Vecchit. A 16 közé kerülés sem okozott gondot két legjobb női kardozónknak, “kézen fogva”, egyaránt 15:8-ra győzték le a lengyel Kozaczukot, illetve az orosz Seveljevát. A “párhuzamos menetelést” a továbbiakban is folytatták, ám ennek már kevésbé örültünk. Ugyanis mindketten vereséget szenvedtek. Márton Anna egyetlen tussal, 15:14-re kapott ki a kínai Shaótól, míg Liza a francia Berdertől szenvedett 15:6-os vereséget. Ezzel véget ért számunkra a montreali kard Grand Prix, minden bizonnyal lesznek még eredményesebb kardversenyeink a szezonban!

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Montreal, 146 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Mormile (olasz) 15:9, Pusztai-Vecchi (olasz) 15:7, Pohl-Mikulik-Kim J. (koreai) 14:15, Katona-Qian (kínai) 3:15, Várhelyi-Gregorio (olasz) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Kozaczuk (lengyel) 15:8, Pusztai-Seveljeva (orosz) 15:8.

Nyolcaddöntő: Márton-Shao (kínai) 14:15, Pusztai-Berder (francia) 6:15.

Végeredmény: 1. Olga Harlan (ukrán), 2. Olga Nyikityina (orosz), 3. Shai Jaqi (kínai) és Charlotte Lembach (francia), …11. Pusztai Liza, …13. Márton Anna, …43. Várhelyi Kata, …45. Pohl-Mikulik Júlia, …59. Katona Renáta, …68. Záhonyi Petra.További híreink

Aktuális

Káprázatos aranyérmet nyert az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheim Világkupán. A világ legjobbjait, a franciákat és az oroszokat is megverték a mieink, gratulálunk!

A világbajnok igazolta címét: Siklósi Gergely nagyszerű vívással nyert aranyérmet a heidenheimi Világkupán! A döntőben a koreai olimpiai bajnok Parkot győzte le egyetlen tussal, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink