Hír

Nyolcadik a magyar női tőrcsapat

  • 2018.01.14

Nyolcadik lett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású válogatott a katowicei tőrcsapat Vk-n. A kard MK-csapatfordulót a férfiaknál a GEAC, a nőknél a Vasas nyerte.

Ismét közel jártak egy nagyon szép sikerhez női tőrözőink, de ezúttal sem jött össze… Egyetlen mondattal talán így lehetne összefoglalni a katowicei női tőrcsapat Világkupa vasárnapi versenyét. A mieink legfontosabb meccse nagyon izgalmas lett, és végül jól alakult. A nyolcaddöntőben a magasabban rangsorolt Korea volt az ellenfél, és fiataljaink, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra vezérletével sikerült nyernünk. Az utolsó asszóra Mohamed Aida állt fel Jeonnal szemben, és hosszabbítás után, 41:40-re győzött Aida, és a magyar kvartett. Következtek az olimpiai bajnok oroszok, élükön az egyéni világ- és olimpiai bajnok Deriglazovával, aki “mellesleg” Lengyelországban is megnyerte szombaton az egyéni Vk-t. Megint csak Flóra és Dóri remekelt. A hatodik és a hetedik asszóban hatalmasat alakítottak a mieink, Dóri 13:5-re, Flóra pedig 6:2-re nyert, és ezzel 16:25-ről fordítottunk 35:32-re. A befejezés viszont sajnos nem sikerült, 45:40-re nyert az esélyesebb orosz válogatott, így a folytatás az 5-8. helyért következett. Ahol viszont már nem sikerült tartani az addigi formát, Egyesült Államoktól 45:33-ra, majd Kínától 45:39-re kapott ki a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összellítású válogatott, amely ezzel a nyolcadik helyen zárt. 

Amikor még volt ok az örömre Katowicében...  Mohamed Aida (balra)  a hosszabbításban győzte le a 8 közé jutásért a koreai Jeont, és ennek okkal örült a magyar kispad.

A honi kard Magyar Kupa csapatversenyeit elintézhetjük annyival, hogy a külföldi indulóknak köszönhetően jött össze értékelhető mezőny. No meg azért annyit mindenképp tegyünk hozzá: azt azért jó érzés leírni, hogy az aranyéremért a férfiaknál a Gödöllő, a nőknél a Vasas csapata győzte le a döntőben Oroszország válogatottját…

Mindeközben említsük meg azt is, hogy férfi párbajtőrözőink Tatán edzőtáboroznak, és a kép tanúsága szerint közel sem pihenéssel telt számukra a vasárnap. 

Teltház a tatai edzőtábor pástjain.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Katowice, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 41:40 (Pásztor +4, Lupkovics +3, Mohamed 0, Kreiss -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 40:45 (Lupkovics +3, Pásztor 0, Kreiss -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 33:45 (Mohamed -2, Lupkovics -4. Pásztor -6).

A 7. helyért: Magyarország-Kína 39:45 (Pásztor +8, Kreiss +2, Mohamed -7, Lupkovics -9).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …8. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Férfi kardcsapat Magyar Kupa, 3. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 14 induló. Végeredmény: 1. Gödöllői EAC (Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Morvai Ákos), 2. Oroszország, 3. MTK, 4. Oroszország 2, 5. UTE, 6. Oroszország 3, 7. Vasas, 8. KVSE. A döntőben: GEAC-Oroszország 45:42.

Női kardcsapat Magyar Kupa, 3. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Kornéth Emese, Pénzes Borbála), 2. Oroszország, 3. MTK, 4. BVSC, 5. Oroszország 2, 6. Bulgária, 7. Chile. A döntőben: Vasas-Oroszország 45:38.További híreink

Aktuális

A pünkösdi hétvége legjobb eredménye a férfi kardcsapathoz köthető. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású válogatott negyedik lett a madridi Vilgkupán. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X