Nyolcadik a női párbajtőrcsapat Havannában

jan 14, 2019 | Hírek

Nyolcadik helyen végzett a fiatal, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású női párbajtőrcsapat a havannai Világkupa-versenyen. Több mint egy év után jutottak a magyarok el idáig.

án még soha nem állt fel ilyen fiatal csapattal a magyar női párbajtőr-válogatott, mint ezúttal. A havannai évnyitó Világkupán a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású csapat legidősebbje Szabó Réka, aki még nincs 24 éves, Muhari Eszti pedig alig múlt 16… Ennek tükrében pedig nagy dicséret jár válogatottunknak a nyolc közé jutásért, melyet a franciák elleni bravúros győzelemmel értek el. Már csak annak tükrében is, mert a tavalyi naptári évben ugyanez egyszer sem sikerült a női párbajtőrcsapatnak. 

Nagy Kinga, Szabó Réka és Muhari Eszter visszafogott öröme.

Most viszont igen! Ugyanakkor a számszerű eredmények “boncolgatásán” kívül mást nem tudunk tenni e helyütt ezzel a nyocadik hellyel, lévén a havannai versennyel semmiféle netes összekötés nem volt, ami 2019-ben azért ugyancsak egyfajta világrekord… De mindegy is, a lényeg, hogy a mieink a 32 között Costa Rica kötelező, 45:19-es legyőzése után a nyolcaddöntőben a világranglista harmadik helyén álló franciákat magabiztosan, 44:35-re legyőzték, és ezzel nyolcba jutottak. 

Nagy Kinga a franciák ellen szúr találatot.

Az újabb előrelépés nem sikerült – egyelőre. A minden szempontból nem európai folytatásban a negyeddöntőben Kínától 45:33-ra, az 5-8. helyért a világbajnok amerikaiaktól 42:36-ra, majd a 7. helyért Koreától 45:26-ra kaptak ki a lányok, és ezzel a nyolcadik helyen végeztek. A dicséret jár, hurráhangulat természetesen nincs, mélyről kell visszakapaszkodni a mieink ahhoz, hogy fél év múlva, a budapesti világbajnokság rajtja előtt, érdemben beszélhessünk az esetleges olimpiai kvalifikáció lehetőségéről. Legyen így!

A nyolcadik helyezett végzett magyar csapat: Szabó Réka, Kun Anna, Nagy Kinga, Muhari Eszter.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Havanna, 20 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Costa Rica 45:19.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 44:35.

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 33:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 36:42.

A 7. helyért: Magyarország-Korea 26:45.

Végeredmény: 1. Észtország, 2. Lengyelország, 3. Oroszország, …8. Magyarország (Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Szabó Réka).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM