Hír

Ötödik a férfi kardcsapat

  • 2019.03.10

Ötödik lett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kardcsapat a padovai Világkupán. A mieink a negyeddöntőben Irántól kaptak ki, majd két győzelemmel zártak.

Férfi kardcsapatunk nagyon magasra tette fel magának a lécet az előző szezonban. Európa-bajnokként, világbajnoki bronzérmesként, és szinte valamennyi évközi állomáson érmesként zárta az aktuális Világkupa-megmérettetést. Ezért aztán most, amikor ebben a szezonban, sorozatban harmadszor sem sikerült dobogóra kerülni a mieinknek, elmondható: egy kicsit zökkent az addig tökéletesen működő gépezet. 

Gyorsan tegyük hozzá: a padovai ötödik helyezést követően is őrzi harmadik helyét csapatunk a világranglistán, és a szezon fontos versenyei most következnek - a bizalom természetesen töretlen klasszisaink irányában. Lássuk röviden, mi is történt Padovában. A  Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapat a nyolcaddöntőben kétséget kizáró módon győzte le 45:33-ra Ukrajnát. 

Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szilágyi Áron.

Különösebben annak okán sem bánkódtunk, hogy a negyeddöntőben Iránt kaptuk ellenfélül, bár a másik ágon egymást követték a meglepetések, az oroszok, a franciák és a németek sem jutottak nyolc közé. A közel-keletiek viszont ezúttal megleptek bennünket. A meccs közepén vették át a vezetést, és azt már nem is engedték ki többet a kezükből. Ezúttal egyik magyarnak sem ment igazán, így a hajrára nem is maradt valós esély a fordításra, 37:45 lett a vége. 

Kvartettünk már van annyire profi, hogy azért nem élte meg világtragédiaként a váratlan vereséget - mint ahogy nem is volt az. Az 5-8. helyért történő folytatásban egy fölényes, és egy magabiztos győzelmet arattak két nagyhatalom - legalábbis világpolitikai - ellenében. Áronék Kínát 45:28-ra, az Egyesült Államokat pedig 45:40-re verték, és ezzel az ötödik helyen végeztek. 

A folytatásra nem kell sokat várnunk, és személyesen is meggyőződhetünk a mieink formájáról - lévén két hét múlva Budapesten rendezzük a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni és csapat Világkupa-versenyt!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Padova, 28 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:33 (Szilágyi +13, Szatmári +3, Gémesi -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Irán 37:45 (Szatmári -1, Szilágyi -2, Gémesi -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kína 45:28 (Szilágyi +9, Gémesi +5, Szatmári +3).

Az 5. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:40 (Szatmári +7, Gémesi +4, Szilágyi -6).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Irán, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron).További híreink

Aktuális

Nagyszerű siker Párizsban! A világ egyik legnagyobb versenyén, a 373 indulós férfi párbajtőr Világkupán a 21 éves Siklósi Gergely és a 19 esztendős Koch Máté egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Eseménynaptár

X