Párizsi tortúra

júl 16, 2018 | Archív

A magyar válogatott legnagyobb csoportja igencsak kalandos úton érkezik/érkezett meg Vuhsziba. A mieink lekésték a Párizsból Sanghajba tartó járatot, így csak hétfő délután folytatták útjukat Kínába.

Előző írásunkat azzal fejeztük be, hogy valószínűleg azokban a percekben érkezik meg a magyar vívóválogatott legnagyobb csoportja a vasárnap kora esti órákban Párizsba, amikor a francia futballválogatott világbajnok lehet. Nos, utóbbi megtörtént, előbbi nem. Történt ugyanis, hogy az Air France menetrend szerinti járata közel három órás késéssel indult Budapestről, fedélzetén a július 19-én kezdődő, vuhszi világbajnokságra tartó legnépesebb magyar küldöttséggel. 

Az utazás előtt még mosolygósan várakozott a világbajnokságra tartó magyar küldöttség a repülőtéren.

Ennél fogva éppen lekésték a mieink a sanghaji csatlakozást, és az éjszakai járatra pedig nem volt hely. Boczkó Gábor csapatvezető beszámolója alapján a mieinket végül éjjel átszállították a reptértől vagy 40 kilométerre fekvő párizsi Disneyland egyik szállodájába, ahol hajnali fél három magasságában kerültek ágyba… Ezt követően hétfő délután két géppel, két részletben idulhattak el Sanghaj felé, hogy aztán ázsiai idő szerint valamikor kedden kora reggel megérkezzenek oda, majd tovább buszozzanak vagy két órát Vuhsziba… 

A túrából így hát tortúra lett, ám nagyon reméljük, hogy a mieink épségben, felszerelésestül megérkeztek Kínába, a csütörtökön kezdődő világbajnokságra. Mit mondjunk: minden kezdet nehéz, őszintén reméljük, hogy a versenyen majd nem éri balszerencse a mieinket. És akkor ezek a kellemetlenségek minden bizonnyal a feledés homályába merülnek… 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események