Hír

Pusztai Liza bronzérmes - ezúttal a felnőttek között

  • 2019.03.09

Újdonsült junior Európa-bajnoknőnk, Pusztai Liza ezúttal a felnőttek között remekelt! Az athéni Vk-n káprázatos bronzérmet nyert! Gratulálunk neki, és mestereinek, Bódy Istvánnak és Bódy Benjáminnak!

Tényleg nincsenek szavak, igaz, ezt már Foggiában is megállapítottuk Pusztai Lizával kapcsolatosan… Az egyre nehezebben felsorolható eredménylistával rendelkező “miniklasszisunk” nagyjából egy hete nyert Európa-bajnokságot a juniorok között, most az athéni felnőtt Világkupán remekelt. Az elképesztően erős mezőnyben 17 éves kardozónk, Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa bronzérmet nyert! 

A felnőttek világranglistáján is egyre feljebb, már a tizedik helyig lopakodó Liza a 64 között előbb az orosz Obvincevát verte elképesztő magabiztossággal 15:7-re. A folytatásban a nagyon kellemetlen, egyre jobb eredményeket elérő kanadai Page következett, és egy szoros, 15:13-as győzelem. Utána viszont két sima sikerrel biztosította be pályafutása második, de gyaníthatóan messze nem utolsó Világkupa-érmét. (Az elsőt, egy ezüstöt, egyébként egy évvel korábban, éppen Athénban nyerte.) Előbb a spanyol Martin-Portugues (15:11), majd a kínai Qian (15:10) volt az áldozat. 

Az elődöntőben aztán a fegyvernem egyik legnagyobb egyénisége, az ukrán világranglista-vezető Olga Harlan következett, és az a meccs már nem jött össze, 9:15 lett a vége. Ennek ellenére a bronzérem újabb nagyszerű siker Liza kivételes pályafutásában, gratulálun, csak így tovább! 

Másik klasszisunk, Márton Anna a főtábla első asszójában éppen “mumusával”, az ukrán Komascsukkal került szembe, és 15:12-es vereséget szenvedett. Folytatás holnap a csapatversennyel, bízunk fiatal csapatunkban, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 202 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Obvinceva (orosz) 15:7, Márton-Komascsuk (ukrán) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Page (kanadai) 15:13.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Martin-Portugues (spanyol) 15:11.

Negyeddöntő: Pusztai-Qian (kínai) 15:10.

Elődöntő: Pusztai-Harlan (ukrán) 9:15.

Végeredmény: 1. Szofija Pozdnyakova (orosz), 2. Olga Harlan (ukrán), 3. Pusztai Liza (edző: Bódy István és Bódy Benjámin, válogatott edző: Gárdos Gábor) és Kim Jejeon (koreai), …33. Márton Anna, …81. Záhonyi Petra, …84. Mikulik Júlia, …91. Katona Renáta, …102. László Luca, …113. Bérczy Dorottya, …126. Nagy Valentina, …140. Kern Bianka, 141. Várhelyi Kata.További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink