Hír

Rédli András hatodik Vancouverben

  • 2020.02.09

Hatodik helyen végzett Rédli András a vancouveri férfi párbajtőr Vk-versenyen. Gratulálunk! A világbajnok Siklósi Gergely ezúttal a 16 közé  jutott. Következik az olimpiai kvalifikációs csapatviadal.

Tartja stabil formáját világklasszis párbajtőrözőnk, Rédli András! Egyéni Európa-bajnokunk és vb-bronzérmesünk ezúttal a világ túlfelén, a Csendes-óceán parti Vancouverben jeleskedett. A kanadai Világkupa-állomáson a legjobb 64 között egy régi, nagy riválissal, az orosz Szuhovval kezdett, és 10:9-re győzött. Ezt két könnyebb, 15:9-es siker követte, melyből elsősorban a nyolcaddöntő volt igen értékes, ugyanis a japán Minobe a világklasszisok közé tartozik. Bandi ellen nem volt esélye! A következő körben újabb klasszis következett, a 39 éves ukrán Nyikisin személyében. A végjáték ezúttal neki sikerült, 8:6-ra győzött, Rédli András pedig ezzel az értékes hatodik helyen végzett. Gratulálunk neki és mesterének, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánynak! 

Az orosz Szuhov legyőzése komoly fegyvertény volt Rédli András számára.

A versenyt némi meglepetésre a holland Bas Verwijlen nyerte, akit a budapesti világbajnokságon éppen Siklósi Gergely búcsúztatott. Most utóbbi a nyolcaddöntőbe jutott, ami ebben a fegyvernemben abszolút természetes, elvégre nem lehet minden versenyt megnyerni… A nyolcaddöntő tisztes eredmény, pláne úgy, hogy két sima győzelem után a londoni olimpiai aranyérmesétől, a venezuelai Limardo Gascontól szenvedett vereséget Geri. A többiekről: Koch Máté a 32-ben búcsúzott, koreai riválistól kapott ki, míg Nagy Dávid és Berta Dani a főtábla első körében szenvedett vereséget. 

Rédli András jó formájára a vasárnapi csapatversenyen is szükség lesz!

A java azonban most következik. Vasárnap, magyar idő szerint kora este kezdődik az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen nagyon fontos a jó szereplés. Az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben a cseh-amerikai párharc győztesével találkozik, majd a remélhető siker esetén a következő körben a világbajnok franciák következhetnek. Ismét bravúrra lesz szükség, de ez a csapat mindenre képes…! Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Vancouver, 200 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-R. Tulen (holland) 15:9, Rédli-Szuhov (orosz) 10:9, Koch-Lugones Ruggeri (argentin) 15:11, Nagy-Steffen (svájci) 11:15, Berta-Garozzo (olasz) 8:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi-Gavalda (spanyol) 15:11, Rédli-Garcia (perui) 15:9, Koch-Szong (koreai) 7:15.

Nyolcaddöntő: Rédli-Minobe (japán) 15:9, Siklósi-Limardo Gascon (venezuelai) 8:15.

Negyeddöntő: Rédli-Nyikisin (orosz) 6:8.

Végeredmény: 1. Baj Verwijlen (holland), 2. Szergej Bida (orosz), 3. Ruben Limardo Gascon (venezuelai) és Bogdán Nyikisin (ukrán), …6. Rédli András (edző: Udvarhelyi Gábor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …9. Siklósi Gergely, …31. Koch Máté, …42. Nagy Dávid, …52. Berta Dániel, …118. Bányai Zsombor, …137. Andrásfi Tibor.További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink