Hír

Rajt az U23-as Európa-bajnokságon

  • 2018.04.15

Jerevánban vasárnap megkezdődött az U23-as Európa-bajnokság. A magyar szövetség a sűrű versenyprogram miatt nem tekintette az eseményt kiemeltnek, a nyitónap nem sikerült a mieinknek.

A jereváni U23-as Európa-bajnokság helyét továbbra is keresik az illetékesek, és a magyarokat ezúttal nem sikerült “meggyőzni” az esemény fontosságáról. A sűrű versenynaptár miatt, a közvetlenül a junior világbajnokság után, és nem sokkal a felnőtt Világkupa-szezon hajrája elé helyezett jereváni eseményről szövetségünk elnöksége úgy vélekedett, hogy anyagilag túl nagy az áldozat, szakmailag viszont nem arányos a “megtérülés”. Így klub-, illetve saját költségen nevezhettek azok, akik erre ranglistás helyezésük alapján jogosultak voltak. 

A nyitónapon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók versenyét rendezték Örményországban. Sok sikerélményünk nem volt, legjobban Galgóczy Tamás szerepelt, aki 15. lett úgy, hogy éppen Kossuth Bálintot verte a 16 közé kerülésért. A többi magyar, négy női párbajtőröző és egy további kardozó nem jutott a 32 közé. 

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Jereván.

Női párbajtőr egyéni, 59 induló. A csoportmérkőzéseken: Szabó Réka 3 győzelem/3 vereség, Borsody Emma 1/5, Ladányi Nelli 0/6, Kardos Edina 0/6. 

A legjobb 32 közé jutásért: Szabó-Brovko (ukrán) 14:15.

Végeredmény: 1. Zamachowska (lengyel), 2. Marzani (olasz), 3. Büch (svájci) és Obrazcova (orosz), …36. Szabó Réka…50. Borsody Emma, …56. Ladányi Nelli, …58. Kardos Edina. 

Férfi kard egyéni, 48 induló. A csoportmérkőzéseken: Kossuth Bálint 4 győzelem/2 vereség, Galgóczy Tamás 3/3, Gémesi Huba 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Gémesi-Kempf (német) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Galgóczy-Kossuth 15:8.

Nyolcaddöntő: Galgóczy-Jildirim (török) 8:15.

Végeredmény: 1. Cavaliere (olasz), 2. Sengelija (grúz), 3. Danyilenko (orosz) és Dubarry (francia), …15. Galgóczy Tamás, …20. Kossuth Bálint, …37. Gémesi Huba.További híreink

Aktuális

Aranyosan csillogó ezüstérmet nyert a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Nagy Dávid, Rédli András összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán! Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

Eseménynaptár

X