Hír

Solti Antal 70 éves

  • 2018.10.22

Hetvenedik születésnapját ünnepelte hétfőn Solti Antal mesteredző. A magyar tőrvívás utóbbi négy évtizedének meghatározó alakját az FTC, a Magyar Vívó Szövetség és a barátok köszöntötték.

Solti Antal huszonévesen, négy és fél évtizeddel ezelőtt kezdte edzői pályafutását. A mesteri “szamárlétra” valamennyi állomását végigjárva válogatott edzőként, vezetőedzőként, szakosztályának első embereként dolgozott, a mai napig elképzelhetetlen nélküle a magyar tőrvívás. Két legismertebb tanítványa a felnőtt világbajnok Tuschák Katalin, illetve a többszörös junior és kadet világbajnok, felnőtt vb-érmes, a mai napig a válogatott alapemberének számító Mohamed Aida. Ugyanakkor mellettük több tucatnyi nagyszerű tőrözőt nevelt és nevel a mai napig. Lankadatlanul segíti a fiatal mesterek, és azok tanítványainak fejlődését, nélküle elképzelhetetlen egy magyar tőrverseny. 

Solti Antal három tanítványával, Czeglédy Edinával, Nattán Saroltával és Mohamed Aidával.

Pályafutása három részre osztható, a kezdeti, két és fél évtizedes sikerszakaszát a Budapesti Honvédban töltötte versenyzőként, majd edzőként. A következő 25 esztendő az MTK-hoz köthető, majd nélküle kizárt lett volna a magyar vívás újabb “sikersztorija”, a Ferencváros vívószakosztályának újraélesztése. Munkáját többek között mesteredzői címmel, és a Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztje kitüntetéssel ismerték el, ám számára a legnagyobb örömöt mindig is tanítványai győztes asszói jelentették, jelentik. 

Solti Antal születésnapjára az egyik meglepetés egy kánkán előadás volt.

Solti Antal tiszteletére az FTC rendezett születésnapi fogadást a klub Vajda Péter utcai létesítményében, melyen a korábbi tanítványok, kollégák, barátok egyaránt megjelentek. A klub részéről Nyíri Zoltán operatív igazgató köszöntötte a Mestert, míg a Magyar Vívó Szövetség, és a kollégák, barátok nevében László Dezső versenyigazgató adott át ajándékot. Solti Antal pedig rövid beszédében megnyugtatott mindenkit, hogy a következő 25 esztendőt is a páston, a pást mellett, magyar és ferencvárosi színekben képzeli el…További híreink

Aktuális

Nagyszerű siker Párizsban! A világ egyik legnagyobb versenyén, a 373 indulós férfi párbajtőr Világkupán a 21 éves Siklósi Gergely és a 19 esztendős Koch Máté egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Eseménynaptár

X