Hír

Sportágunk a karanténban (5. rész) - Kreiss Fanni

  • 2020.05.05

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Kreiss Fanni február végén főszerepet játszott abban, hogy a magyar női tőrcsapat 2008 után ismét résztvevője lehessen az olimpiának, aztán a koronavírus 12 évről 13 esztendőre növelte a fegyvernem ötkarikás szünetét. A tokiói kvótát két héttel a “sportzárlat” előtt harcolta ki a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású válogatott. Első számú női tőrözőnk mesél önmagáról - fotóink segítségével. 

Kreiss Fanni, és az edzésterv: “Nehezen, de túltettem magam a történteken, itt éppen Ramocsa Gábor erőnléti edző edzéstervével a kezemben szusszanok egyet az edzés közben. Amikor megtudtam, hogy nem lesz nyáron olimpia, nagyon kiborultam. Harminc éves vagyok, végre minden jól alakult, élveztem a vívást - aztán így alakult… De most már a jövőre gondolok!”


Kreiss Fanni, és a nagy ugrás: “Nagyot ugrott előre ez a csapat, és büszke vagyok arra, amit a lányokkal elértünk! Életem egyik legnehezebb és legboldogabb napja volt, amikor Kazanban, rendkívüli körülmények között megszereztük az olimpiai kvótát. Remek négyest alkotunk, bízunk egymásban és bíztak bennünk! Hiszek az újabb ugrásban!”


Kreiss Fanni, és a szájmaszk: “A magányos edzések ideje jött el, nagyon komolyan kell venni a koronavírus-járványt, mert csak így tudunk kilábalni belőle. Mesterem az édesapám, Kreiss Gábor, aki elmúlt 65 éves, úgyhogy most semmi iskolázás, maradjon csak otthon! Én teszem a dolgom, a versenyek pedig úgyis odébb vannak…”


Kreiss Fanni, és Kifli kutya: “Kifli tíz éves, és nyolc kiló, ideális súlyzóként segíti a felkészülésemet. Talán még sosem voltunk ennyit együtt mint mostanában, és ez még szorosabbá tette a kapcsolatunkat. Most lettünk igazán elválaszthatatlan társak, mindenhová követ, szinte el sem mozdul mellőlem.”


Kreiss Fanni - fel a talppal: “Most éppen fel a talppal, de egyébként fel a fejjel! Felvesszük a járvánnyal a harcot, de csak akkor tudjuk legyőzni, ha felelősségteljesek vagyunk, és betartjuk a szabályokat. Én tényleg ebben hiszek, és most ennek megfelelően élek. Aztán jöhetnek újra a versenyek, amelyeket természetesen már alig várok!”


További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink