Hír

Sportágunk a karanténban (6. rész) - Kovács Iván

  • 2020.05.10

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Kovács Iván, a női párbajtőr-válogatott vezetőedzője, a BVSC mestere, korábbi kétszeres olimpiai ezüstérmes, és kétszeres világbajnok párbajtőröző, aki a sorozatban korábban látottakhoz hasonlóan szinte sose töltött ennyi időt otthon, mint mostanság.

Kovács Iván, a gitáros: “Szezononként jó, ha három szabad hétvégém van, most viszont minden megváltozott, a párom, Olga örömére, másfél hónapja otthon vagyok. Így a gitárom is újra előkerült. Legutóbb az Év sportolója gálaesten léptünk fel egy alkalmi zenekarral, most újra rendszeresen játszom idehaza, de koncertet azért még nem tervezünk…”


Kovács Iván, a láncfűrészes: “Veresegyházon lakunk egy családi házban, és rengeteg tennivalót pótoltam be a karantén során. Mindig az volt a vágyam, hogy Budapest közelében, de vidéken éljek, és végül ez megadatott. Úgyhogy a fűrésznek semmi köze a rockhoz, a kerti munkákhoz használom.”


Kovács Iván, a kerti munkás: “Nem a fotó kedvéért került a kezembe a talicska, teljes kertátalakítást végeztünk az elmúlt időszakban. Sziklakert, palántázás, mindent mi csináltunk. Komolyan vettem a karantént, segítségem is csak a párom édesanyja volt. Nagyjából elkészültünk mindennel, úgyhogy kezdődhetne a vívás…”


Kovács Iván, és a magas ágyás: “Decsi András kollégámhoz hasonlóan nekem is vannak magas ágyásaim, ebbe éppen hagymát ültettem. Azért most már ilyenkor is a víváson jár az eszem… Versenyeket szerintem már csak ősszel rendeznek majd, nem lesz könnyű összeegyeztetni az elmaradt versenyeket a következő szezonnal…”


Kovács Iván, az elemző: “Rengeteg anyagom van a vívásról, és azokat rendszeresen használom is. Remélem, hamarosan újraindulnak az edzések, bár a mi helyzetünket tovább nehezíti, hogy klubom, a BVSC termét éppen felújítják. Beindul lassan a válogatott munkája is, a tanítványaimmal végig tartottam a kapcsolatot, hetente videojelentést küldtek arról, mit végeztek el. Persze, ez nem pótolja az asszózást és az iskolázást, de már nem kell sokat várni arra sem…”További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink