Hír

Sportágunk a karanténban (8. - utolsó rész) - Berta Dániel

  • 2020.05.23

Minden sorozat egyszer véget ér - ez is. Reméljük tetszett, ám messze nem ez a fontos. Hanem az, hogy lassan visszatér a vívóélet, a karantént edzések, majd versenyek követhetik. Hajrá, magyar vívás!

Berta Dániel, a koronavírus-járvány előtti utolsó világversenyen, a budapesti WestEnd Grand Prix-n bejutott a nyolcas döntőbe. Következett volna a Buenos Aires-i, olimpiai kvalifikációs férfi párbajtőrcsapat Világkupa, ami döntött volna arról, hogy ott lesz-e magyar válogatott Tokióban. A többi ismert, ám az újdonság, hogy két hónap után ismét éledezik sportágunk, a 26 éves Berta Danit Kovács Márton képein már iskolázni is látjuk. A karanténnak vége - így sorozatunknak is! Bízzunk a legjobbakban, és abban, hogy a vívóélet újraindul - következő sorozatunkban reményeink szerint már edzésriportokkal jelentkezünk.

Berta Dani, és a leállás: “Nagyon jó formában éreztem magam a budapesti versenyen, először ment idehaza így a vívás, vártam a folytatást. Aztán hívott a mesterem, Dancsházy-Nagy Tamás, hogy nincs több válogatott edzés, majd nem sokkal később kiderült, hogy leáll a vívóélet, és házi karanténba kell mennünk. Bevallom, először nehezen fogtam fel, hogy mi is történik a világban, hatalmas volt a váltás. Hazamentem Pécsre, ott töltöttem az elmúlt időszakot.”


Berta Dani, és az erőnléti edzések: “Ebben az időszakban az ember próbált minél fittebb maradni, én Váczi Márk erőnléti edzőtől kaptam programot, amit igyekeztem végig is csinálni. Ugyanakkor az is természetes, hogy ahogy telik az idő, úgy fogy a motiváció… Nagyon vártam tehát, hogy ismét fegyvert foghassak, és elkezdődhessenek a vívóedzések.”


Berta Dani, és az iskolázás: “Azt kértem az edzőmtől, Tamástól, hogy elsőre olyan iskolát adjon, mintha nem is történt volna meg a két hónapos kihagyás. Le akartam mérni, hogy hol tartok, mind vívószakmailag, mind erőnlétben. Úgy éreztem, hogy egyik téren sem estem sokat vissza, aminek azért örültem. De versenyek nélkül ezt természetesen nagyon nehéz reálisan lemérni.”


Berta Dani, és a folytatás: “Amennyire én tudom, szeptemberig, de lehet, hogy még tovább nem rendeznek nemzetközi versenyeket. Ezt mindenképpen úgy kell felfognunk, hogy több időnk van a felkészülésre, elvégre az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyen mindenképpen ki akarjuk harcolni a válogatottal a tokiói szereplést. Képesek vagyunk rá, még akkor is, ha tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz.”


Berta Dani, és a koronavírus: “Rendkívül komolyan kell venni azt, ami a világon történt. Az emberiség kapott egy hatalmas figyelmeztetést, és ha ebből nem vonja le a megfelelő következtetést, akkor megérdemli a sorsát. Remélem, túl vagyunk a nehezén, de mindent meg kell tenni azért, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe.”További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink