Hír

Szász-Kovács Emese visszatér!

  • 2020.01.08

“Eldöntöttük, visszatérek!” - nyilatkozta honlapunknak Szász-Kovács Emese. Olimpiai bajnokunk augusztusi ikergyermeke születése után a márciusi WestEnd Grand Prix-n tér vissza, cél a tokiói szereplés!

“Igazából ez több ember közös döntése volt! Természetesen az én szándékom, és az érzésem kellett hozzá, de segített a fizikai edzőm, a mesterem, a pszichológusom, és elsősorban a családom. A nagyszülők alig várják, hogy vigyázzanak az unokákra, és a gyerekek sem tiltakoztak…” - kezdte mosolyogva a beszélgetést a riói olimpiai női párbajtőr egyéni bajnoka. 

Szász-Kovács Emese honlapunknak elmondta, hogy a fizikai felkészülést már hónapokkal ezelőtt elkezdte, és amikor decemberben, az iskolázás közben is azt érezte, hogy nincs akadálya a visszatérésnek, akkor már tényleg csak fejben kellett elhatározni a komoly szándékot. A mestere az egyébként még aktív, szerdán éppen a hétvégi, heidenheimi Világkupára induló Peterdi András lett, aki ugyancsak a legendás előd, Kulcsár Győző tanítványa volt, vívóként és edzőként egyaránt. 

Reméljük, láthatjuk még örülni a páston Szász-Kovács Emesét!

“Az asszózást a jövő héten kezdem, többnyire a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban edzem. A februári visszatérést még korainak érzem, mivel a barcelonai Világkupa a hónap elején van. Ugyanakkor áprilisban lesz az európai olimpiai pótselejtező, úgyhogy addig két versenyen, a márciusi, budapesti WestEnd Grand Prix-n és a kínai Világkupán indulok bizonyosan. Nem is az eredmény lesz talán a legfontosabb, hanem az az érzés, hogy képes leszek ismét a legmagasabb szinten teljesíteni.” - folytatta Emese. 

Olimpiai bajnoknőnknek feltettük azt a kényes kérdést is, hogy reálisnak érzi-e az indulását az olimpiai pótkvalifikáción. A hazai rangsorban ugyanis egy válogató versennyel (a kínai Vk nem számít bele a válogatásba) nem végez majd az élmezőnyben, márpedig a szövetség egyetlen vívót indíthat a szabályok alapján az április közepi, madridi viadalon, mely várhatóan az egyetlen lehetőség lesz a fegyvernem számára, hogy kvótát szerezzen Tokióra. 

Szász-Kovács Emese a 2018-as vuhszi világbajnokságon vívott legutóbb világversenyen.

“Én úgy gondolom, hogy tettem le annyit a pályafutásom során az asztalra, hogy megkapjam ezt a lehetőséget, amennyiben olyan a formám. De abban is biztos lehet mindenki, hogy amennyiben azt érzem, nem úgy megy a vívás, mint ahogy szeretném, akkor magamtól mondom majd azt, hogy ezt nem kell erőltetni” - nyilatkozta Szász-Kovács Emese. 

Mi pedig gratulálunk már a visszatéréshez is, elvégre harminchét esztendősen, két kisgyermek édesanyjaként, olimpiai bajnokként, ez elképesztő teljesítmény, elhatározás. És Emesét ismerve egészen biztosak vagyunk abban, hogy nem csak a visszatérés tényéhez kell majd gratuláljunk néhány hónap múlva…! További híreink

Aktuális

Káprázatos aranyérmet nyert az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheim Világkupán. A világ legjobbjait, a franciákat és az oroszokat is megverték a mieink, gratulálunk!

A világbajnok igazolta címét: Siklósi Gergely nagyszerű vívással nyert aranyérmet a heidenheimi Világkupán! A döntőben a koreai olimpiai bajnok Parkot győzte le egyetlen tussal, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink