Szász Emese hatodik a WestEnd Grand Prix-n

febr 3, 2014 | Archív

Sajnos, nem sikerült a négyes döntőbe jutás a magyaroknak a WestEnd Grand Prix Sákovics József emlékversenyen. Legjobban világbajnoki bronzérmesünk, Szász Emese szerepelt, aki a hatodik

Sajnos, nem sikerült a négyes döntőbe jutás a magyaroknak a WestEnd Grand Prix Sákovics József emlékversenyen. Legjobban világbajnoki bronzérmesünk, Szász Emese szerepelt, aki a hatodik helyen végzett, míg Révész Julianna a nyolcaddöntőben egyetlen tussal kapott ki. A látványos, elegáns külsőségek között, a WestEnd City Centerben megrendezett döntőt a román Branza nyerte.

csamplidi[1]
Sákovicsné Dömölky Lídiát, olimpiai bajnokunkat, Sákovics József özvegyét Csampa Zsolt elnök köszöntötte a WestEnd City Centerben rendezett négyes döntő előtt.
 
Aki csak egy kicsit lekéste a reggel nyolc órás kezdést a WestEnd Grand Prix Sákovics József emlékversenyen, az tulajdonképpen csak annyit konstatálhatott elégedetten, hogy Szász Emese bejutott a legjobb 32 közé. Aki viszont időben, pontosabban nagyon korán kelt, az azért izgulhatott kicsinyét. A németesen csengő nevű német Ndolo ugyanis 6:3-ra elhúzott, és Emese először 11-nél vette át a vezetést. Aztán viszont már ki sem engedte többé. Nagyszerűen vívott a sokadik virágkorát élő – ugye nincs harag, Hajni…? – Tóth Hajnalka, valamint a két hete Dohában bronzérmet remeklő Révész Julianna is, mindketten biztosan jutottak a legjobb 32 közé, nem sikerült viszont ugyanez Budai Dorinának és Kolczonay Annának.
 
felulwestend[1]
Nem grafika, valódi fotó. Ilyen látványos döntőt rendezett az MVSZ és a WestEnd.
 
Három maradt tehát a kislány, és Emese a következő körben gyakorlatilag lekopírozta reggeli teljesítményét. Egy darabig megint az ellenfele – ezúttal a lengyel Piekarska – vezetett, aztán a vége felé Emese behozta, átvette az irányítást, és nyert. Nem sikerült viszont a bravúr Tóth Hajninak, aki a világranglistát vezető román Branzával találkozott a 16 közé jutásért. Végig a román klasszis vezetett, de Hajni tapadt rá, két tusnál sosem volt nagyobb a különbség. A döntés a hajrára maradt, amikor is Hajni fair play-díjas megoldással jelezte tusánál, hogy földet szúrt és nem ellenfelet. Így csak egy tusra tudta megközelíteni Branzát, az utolsó másodpercek rohanásában pedig nem maradt esély. Ennek ellenére elmondható: a magyar klasszis nemzetközi visszatérése jól sikerült. Révész Julianna viszont folytatta jó szereplését, és kiélezett asszóban legyőzte ukrán riválisát.
 
miniwestend[1]
íme, a teljes joggal büszke minik. A győztes Muhari Eszter, az ezüstérmes Máté Anna és a két bronzérmes, Gábor Ágnes és Turcsák Bianka. Gratulálunk!
 
A nyolcaddöntőben aztán Emese szemernyi kétséget nem hagyott afelől, hogy a WestEnden a WestEndbe tart. Azaz a WestEnd elnevezésű versenyen a WestEnd bevásárlóközpontban rendezendő négyes döntőt célozza be. Orosz ellenfelét 15:5-re iskolázta le, ami azért ebben a fegyvernemben már-már bántó különbség. Mi nem bántuk… Annál több izgalom jutott Révész Julianna nyolcaddöntőjére. Hol az egyik, hol a másik vívónál volt az előny, többnyire a másiknál… A végére azonban Julianna beérte a koreait. Következett a hirtelen halál, ahol hirtelen haltunk, az utolsó tust Choi sajnos adta be. Szász Emesének tehát egyetlen asszó hiányzott a négyes döntőbe jutáshoz, de nem sikerült feltennie az i-re a pontot. Az első tust még ő adta az olasz Fiamingónak, utána viszont neki semmi sem sikerült, az ellenfélnek mnden. Mindez a számok nyelvére lefordítva 15:3-as olasz győzelmet jelentett, amit viszont már mi bántunk… Ezzel Emese a hatodik helyen végzett, ami jó teljesítménynek mondható – ám ezúttal mégsem lelkendeztünk ennek okán.
A 16.45-kor kezdődő négyes döntőbe Fiamingo mellett a román Branza, az észt Embrich és az orosz Sutova került be. A látványos külsősgéek között, teltházas minilelátó és a karzatról figyelő nézők mellett a WestEnd City Center Millenneum udvarában megrendezett finálét végül a világrangilstát is vezető, Európa-bajnok román Branza nyerte, míg a verseny magyar nyertese a Mini WestEnd kupa győztes Muhari Eszter lett.
 
branza[1]
Végül pedig a szintén teljes joggal boldog győztes: a román Ana Maria Branza nyerte a női párbajtőr WestEnd Grand Prix Sákovics József emlékversenyt.
 
Eredmények. WestEnd női párbajtőr Grand Prix, Sákovics József emlékverseny, 149 induló. A 64 között: Tóth-Oleinik (észt) 15:11, Szász-Ndolo (német) 15:11, Kolczonay-Samuelsson (svéd) 10:15, Révész-Mallo (francia) 15:12, Budai-Fernandez (francia) 8:15.
A 32 között: Szász-Piekarska (lengyel) 15:13, Révész-Krivitska (ukrán) 15:12, Tóth-Branza (román) 7:10.
Nyolcaddöntő: Szász-Kocsnyeva (orosz) 15:5, Révész-Choi (koreai) 11:12.
Negyeddöntő: Szász-Fiamingo (olasz) 3:15.

Végeredmény: 1. Branza (román), 2. Embrich (észt), 3. Fiamingo (olasz) és Sutova (orosz), ,… 6. Szász Emese, …13. Révész Julianna, …25. Tóth Hajnalka, …49. Budai Dorina, …53. Kolczonay Anna, …76. Antal Edina, …80. Jung Alexandra és Kun Anna, …85. Bukóczki Bianka, …89. Bohus Réka, …112. Mihály Kata, …141. Felker Adrienn. 

2014. február 02.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM