Tizedikre egy tizedik hely – Szilágyi Áron nyerte a Meszéna-emlékversenyt

jan 26, 2014 | Archív

Megszakadt a kilenc egymást követő világeseményen érmes férfi párbajtőr-válogatottunk sorozata: a Boczkó Gábort és Imre Gézát nélkülöző válogatott tizedik helyen végzett a

Megszakadt a kilenc egymást követő világeseményen érmes férfi párbajtőr-válogatottunk sorozata: a Boczkó Gábort és Imre Gézát nélkülöző válogatott tizedik helyen végzett a legnanói csapat Világkupán. Idehaza Szilágyi Áron, illetve Márton Anna nyerte a nemzetközi Meszéna Miklós emlékversenyt.

Az egyéni verseny után, szombaton már jeleztük: Legnano nem tartozik kedvenc helyeink közé. Na de, hogy ennyire?! Világbajnok férfi párbajtőrcsapatunk – igaz, tartalékos összeállításban – nem jutott a legjobb nyolc közé a csapat Világkupa-viadalon. A mieink közül Boczkó Gábor vállérülése után még nem százszázalékos, ezúttal pihenőt kapott Udvarhelyi Gábor fegyvernemi vezetőedzőtől, míg Imre Géza nem utazott el a válogatottal.

 

Ezek után a Hanczvikkel Márk, Rédli András, Somfai Péter, Szényi Péter összeállítású kvartett lépett pástra a Trofeo Carocción. Tartalékosság ide vagy oda, azért azt okkal remélhettük, hogy a nyolcaddöntőben Izrael nem jelent nagyobb problémát, de nem így történt. 

 

Pontos információink nincsenek a mérkőzésről, annyit tudunk, hogy a végén nekünk kellett futni az eredmény után – hiába. A vége 38:45 lett, úgyhogy maradt a folytatás a 9-16. helyért. Ezzel egy káprázatos sorozat ért véget, a magyar férfi párbajtőrcsapat kilenc egymást követő világesemény után maradt le a dobogóról. Azonban a sorozatok éppen azért íródnak, hogy egyszer megszakadjanak, és mennyivel jobb így, mintha egy versennyel korábban történt volna ugyanez. Az a viadal ugyanis a budapesti világbajnokság volt. 

 

A csapat dicséretére legyen mondva: a valószínűleg nem túl vidám folytatás papíron erősebb ellenfelekkel szemben jól alakult. Előbb egyetlen tussal sikerült legyőzni a kínaiakat, majd viszonylag sima siker jött a kazahokkal szemben. A kilencedik helyért pedig az elmúlt két egyéni GP-, illetve Vk-verseny győztesével felálló Korea következett – és egy újabb, ezúttal 45:42-es vereség, ami a tizedik helyezést jelentette.

 
szabszil[1]
 A magyar kardvívás két legutóbbi olimpiai bajnokára, Szabó Bencére és Szilágyi Áronra figyel felülről a felejthetetlen emlékű Meszéna Miklós.
 
Férfi kardban Meszéna Miklós emlékversenyt, egyben felnőtt válogatót rendeztek a Vasas Kovács Pál Vívótermében, melyen a teljes magyar élmezőny mellett – a decemberi magyar bajnok Lontay Balázs bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot, és ezen a versenyen sem indult -, német felnőtt válogatottak és az orosz második vonal is elindult. Ennek tükrében kifejezetten jó eredménynek számít, hogy a dobogóra csak magyarok állhattak. Szezonbéli első versenyén győzött Szilágyi Áron, az ob után ezúttal is második lett DecsiTamás, míg a bronzérmeket a Gémesi család gyűjtötte be.
 
Jénában a kadet női tőrözők válogatóztak, a nemzetközi versenyen gyakorlatilag a német és a magyar mezőny találkozott. Ha mennyiségben nem is (több mint száz német állt rajthoz…), minőségben tartottuk a lépést. A negyeddöntőbe négy-négy, az elődöntőbe két-két,  döntőbe egy-egy házigazda, illetve magyar hölgy jutott be. Apró szépséghibája, vagy inkább érdekessége a dolognak, hogy a legjoban a 15 éves Posgay Zsófia szerepelt, aki Stuttgartban él, és nem tagja a magyar válogatottnak. Legalábbis jelenleg. 
 
pasztorbelic[1]
Pásztor Flóra és Mestere, Beliczay Sándor ezúttal egy bronzérmnek örülhetett.
 
Eredmények. Férfi párbajtőr csapat Világkupa-verseny, Legnano, 31 induló: 1. Ukrajna, 2. Lengyelország, 3. Franciaország, …10. Magyarország (Hanczvikkel Márk, Rédli András, Somfai Péter, Szényi Péter).
A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Izrael 38:45.
A 9-16. helyért: Magyarország-Kína 27:26.
A 9-12. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:36.
A 9. helyért: Magyarország-Korea 42:45.
 
Férfi kard Meszéna Miklós emlékverseny, Budapest, 70 induló: 1. Szilágyi Áron, 2. Decsi Tamás, 3. Gémesi Csanád és Gémesi Bence.
 
meszveger[1]
 

Női kard Meszéna Miklós nemzetközi emlékverseny, 39 induló: 1. Márton Anna, 2. Varga Dóra, 3. péntek Brigitta és Mescserjakova (orosz).

Kadet női tőr nemzetközi verseny, Jéna, 131 induló: 1. Ebert (német), 2. Posgay Zsófia, 3. Pásztor Flóra és Shigihara (német), 5. Kálmán Eszter. 6. Tóth Janka, …18. Somodi Anita, …20. Loboda Viola, 21. Kondricz Kata, 22. Sike Nóra, …26. Papp Petra, …29. Horváth Noémi, …41. Takács Anna, …45. Mészáros Dorottya, 46. Bernát Vktória, …50. Együd Luca, …83. Rizmájer Anna, …86. Gergely Luca. 

noiparbcsap(1)[1]

Junior női párbajtőrcsapat országos bajnokság, Budapest, 12 csapat: 1. Honvéd, 2. Vasas, 3. OMS-Tata.

Junior férfi párbajtőrcsapat országos bajnokság, Budapest, 11 induló: 1. Vasas, 2. Vasas 2, 3. MTK.

2014. január 26.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események