Hír

Vívás világnapja - kicsit másként

  • 2020.09.06

Szombatra, szeptember 12-re hirdette meg a nemzetközi szövetség a Vívás Világnapját. Szövetségünk ezúttal is társul a kezdeményezéshez, de a járvány okán kicsit másként, mint az előző években.

Miként az elmúlt években mindig, úgy ezúttal is szeptember első felére tette a nemzetközi szövetség a Vívás Világnapját. Ezúttal a “Fencing: a passion, a family”, azaz “Vívás: szenvedély, család” szlogent kapott a rendezvény, amely a koronavírus okán természetesen nálunk is különbözik majd a szokásostól. 

A korábbiakban, a világnapi eseményhez kapcsolódóan, a Magyar Vívó Szövetség évről évre központi helyszínen, több száz emberrel népszerűsítette szeretett sportágunkat, a vívást. A teljesség igénye nélkül: benépesítették korábban vívók százai a Bazilika előtti teret, a Hősök terét, a Nemzeti Múzeum kertjét és lépcsőjét, a Parlament előtt a Kossuth teret. Most más típusú rendezvénynek érkezett el az ideje. Kérjük tagszervezeteinket, egyesületeinket, hogy “saját házukon belül”, kiscsoportos keretek között, szabadtéren szervezzék meg vívást népszerűsítő, rövid flashmob-akcióikat. Szeretettel várjuk megosztásaitokat, melyet akár Facebook-on, akár e-mailen keresztül elküldhettek részünkre. 

Továbbra is: vívás mindenek felett!
További híreink

Aktuális

Megkezdtük versenyszezonunkat! A sikeres debütálás után a párbajtőrözők utánpótlásának balatoni országos bajnoksága következik. Októbertől pedig reményeink szerint beindul a 2020/21-es vívószezon. Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink