Hír

Varázsol: Szatmári András

  • 2019.06.06

Bemutatták a budapesti vívó-vb kampányfilmjét. A film főszereplője a kardozó világbajnok Szatmári András. Az eseményen ott volt többek között Szabó Tünde államtitkár és Csampa Zsolt elnök.

 (A kampányfilmet facebook-oldalunkon, vagy ezen a linken lehet megtekinteni!)

Szatmári Andrással a főszerepben a szervezők egy budapesti multiplex moziban mutatták be a vívó-világbajnokság kampányfilmjét. A két teljes éjszakán át forgatott alkotást ugyanaz a produkciós iroda készítette, amelyik a 2013-as budapesti vb kampányfilmjét is. A bemutatón Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke arról beszélt, hogy a sportág szempontjából rendkívül fontos időszak következik, hiszen az olimpiai kvalifikációs szezon két legjelentősebb versenye a másfél hét múlva rajtoló Európa-bajnokság és a július közepén kezdődő budapesti világbajnokság.    

„Büszkén mutatjuk be az alkotókkal közösen a 2019-es világbajnokság hivatalos kampányfilmjét!” – nyilatkozta Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

Az 50 másodperces kisfilm arról szól, hogy Szatmári András a páston egy ravasz varázsló trükkjeivel találja magát szembe, de az egyéni világbajnokot természetesen semmi sem zökkenti ki, és simán nyeri az asszót - 15:0-ra.

„Erre a filmre, sőt az egész világbajnokságot felvezető kampányra jellemző a játékosság. Ezúttal nem a sportolók hősiességét hangsúlyoztuk, hanem inkább könnyed szellemességgel akartuk felhívni a figyelmet a július közepén kezdődő csúcseseményre” – tette hozzá Csampa Zsolt, aki arról is beszélt, hogy jó szereplést vár a magyaroktól a közelgő düsseldorfi Európa-bajnokságon. Szokásához híven konkrét jóslásba nem ment bele.

Az eseményen Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára elmondta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy ilyen nagyszabású világverseny bevonzza a fiatalokat az adott sportágba.

A moziban rendezett sajtótájékoztatón Székely Dávid M4 programigazgató, Csampa Zsolt MVSZ-elnök, Szabó Tünde államtitkár és Szatmári András kardozó világbajnok a vetítővászon előtt.

„A tokiói olimpia előtt egy évvel egyértelműen ez a legfontosabb megmérettetés a sportágban, ahol a versenyzők már kvalifikálhatják is magukat az olimpiára, tehát tényleg egy olyan meghatározó eseményről beszélünk, amit az egész vívó társadalom követni fog" - tette hozzá Szabó Tünde.

A két teljes éjszakán át zajló forgatásról mesélt a „Kind of Magic” kampányfilm rendezője, Vermes Iván, aki azt emelte ki, hogy mennyire gördülékenyen tudott együtt dolgozni a stáb Szatmári Andrással.

„A fegyelmezettségük miatt a forgatásokon szeretek sportolókkal együttműködni. Közülük is kiemelkednek a vívók, ez már 2013-ban is feltűnt, amikor egy hasonló filmet készítettünk Szilágyi Áron főszereplésével. Szatmári Andrással is zökkenőmentes volt a közös munka, bízom benne, hogy a végeredmény a nézőknek is tetszeni fog. Nagy élmény volt olyan sporttémájú promóciós filmet készíteni, amelyben nem a heroizmus, hanem inkább a humor került előtérbe” – tette hozzá Vermes Iván.

Szatmári András még a forgatás után elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a felkérték a kampányfilm főszereplőjének. 

A főszerepben: Szatmári András.

„Igyekeztem a rendező utasításait pontosan végrehajtani. Nehéz volt a forgatás, mert a színészkedés nem áll igazán közel hozzám, de a végeredménnyel elégedett vagyok, bízom benne, hogy a nézőknek is tetszeni fog. Remélem nemcsak a kampányban nyújtott alakításom lesz emlékezetes, hanem az éremszerzésben is az élen járok majd a budapesti világbajnokságon” – mondta az egyéni világbajnok kardvívó.

A kampányfilm a világbajnokság élő televíziós közvetítéseink felvezetéseként elsősorban az M4 Sporton lesz látható a következő hetekben. Székely Dávid csatornaigazgató az eseményen elmondta, hogy a közmédia egyébként is kiemelt figyelmet fordít a budapesti vívó-világbajnokságra. 

„11 kamerával közvetítjük a döntőket, ezek közül hat olyan lassító kamera, ami a versenyzők és az asszók minden rezdülését megmutatja majd. Természetesen az első interjút is mi készítjük majd a vívókkal, hogy a leghamarabb meghallgathassák a nézők az értékeléseket” – tette hozzá Székely Dávid, aki arról is beszélt, hogy a közmédia teljes portfólióját felhasználják a világbajnokság népszerűsítésére, így az M1 aktuális csatorna és az M4 Sport sporthíreiben, az m4sport.hu-n, valamint az MTI-ben is kiemelten foglalkoznak majd a budapesti világversennyel.  

Budapest várja a vívóvilágot.

Az MTVA támogatásával készül a négyszeres olimpiai bajnoknak, Fuchs Jenőnek emléket állító dokumentumfilm is, amelynek előzetesét a sajtóeseményen szintén levetítették az újságíróknak. A film társproducere, a vízilabdázóként háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely elmondta, hogy a kész produkciót ősszel mutatják be a Duna csatornán, de több nemzetközi fesztiválra is benevezik, sőt alkotótársaival azt tervezik, hogy a kardozó életéről nagyjátékfilmet is készítenek majd. 

A „Fuchs Jenő: Az első ember” című filmben a főhős életét bemutató jeleneteket ismert magyar színészek játsszák el, és olyan korábbi kiváló vívók is megszólalnak benne, mint például Nagy Tímea, Szabó Bence és Schmitt Pál.További híreink

Aktuális

Márton Anna bronzérmes a düsseldorfi Európa-bajnokságon! Az MTK 24 éves kardozója remek teljesítménnyel jutott el az elődöntőig. Gárdos Gábor tanítványa a háromszoros világbajnok ukrán Harlantól szenvedett vereséget. Gratulálunk, szép volt, Panka!

Eseménynaptár

X