Varga Gabi a legjobb 16 között zárt

máj 2, 2015 | Archív

A tőrözők első olimpiai kvalifikációs versenyén a 64-es táblán csak a nők mezőnyében, Tauberbischofsheimben voltunk érdekeltek. A három magyar hölgy közül legjobban Varga Gabi

A tőrözők első olimpiai kvalifikációs versenyén a 64-es táblán csak a nők mezőnyében, Tauberbischofsheimben voltunk érdekeltek. A három magyar hölgy közül legjobban Varga Gabi szerepelt, aki a nyolcaddöntőig jutott.

Szentpéterváron, a férfi tőrözők mezőnyében – miként az egész szezonban – egyetlen magyar sem jutott a pénteki selejtezőkből a legjobb 64 közé, így csak a hölgyekért izgulhattunk szombaton. Pontosabban Varga Gabrielláért, Varga Katalinért és Mohamed Aidáért, ők hárman kerültek ugyanis föl a főtáblára. 

 
Korábbi egyéni vb-ezüst és bronzérmesünk, Aida sokáig kézben tartotta az asszóját a 64 között az amerikai Prescoddal szemben, ám a vége nem sikerült – 11:15. Ugyanitt a közvetlenül szülése után nagyszerűen visszatérő Varga Katit hajszál választotta el a még szebb sikertől, hosszabbításban kapott ki az olasz Teótól (9:10). Legjobban ezúttal is Varga Gabi szerepelt, aki előbb a lengyel Knopot (15:12), majd az egyéni Európa-bajnok olasz Batinit győzte le (15:9). A végállomást a nyolcaddöntő és az orosz Korobejnyikova jelentette, aki 15:10-re nyert Gabi ellen, aki így a balszerencsésnek azért nem mondható 13. helyen zárt. 
 
Vasárnap a két fegyvernem csapatversenye következik. 
 
Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Szentpétervár, 191 induló. Végeredmény: 1. Rigin (orosz), 2. Cassara (olasz), 3. Garozzo (olasz) és Simon (francia), …152, Szabados Kristóf, …158. Szabados Gábor, …193. Németh Gábor.
 
Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Tauberbischosfsheim, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Varga G.-Knop (lengyel) 15:12, Mohamed-Prescod (amerikai) 11:15, Varga K.-Teo (olasz) 9:10.
A legjobb 16 közé jutásért: Varga G.-Batini (olasz) 15:9.
Nyolcaddöntő: Varga G.-Korobejnyikova (orosz) 10:15.
Végeredmény: 1. Di Francisca (olasz), 2. Errigo (olasz), 3.Vezzali (olasz) és Deriglazova (orosz), …13. Varga Gabriella, …37. Varga Katalin, …53. Mohamed Aida, …94. Jeszenszky Szilvia, …99. Knapek Edina, …108. Lupkovics Dóra, …112. Gólya Fruzsina, …160. Orosházi Csilla.

2015. május 02.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM