Hír

Varga József 60 éves!

  • 2017.09.06

Varga József mesteredző szeptember 5-én ünnepelte 60. születésnapját. Kardvívóként világbajnoki ezüstérmet nyert, tanítványai 39 vb- és Eb-érmet nyertek - eddig. Boldog születésnapot!

Varga József a Honvédban versenyezte végig pályafutását. Pézsa Tibor tanítványaként, az “újkori”, Gerevich-Kovács-Kárpáti időszak utáni magyar kardvívás egyik legeredményesebb és legerősebb időszakában került be a válogatottba. Csapatban 1983-ban ezüst-, 1985-ben világbajnoki bronzérmet nyert, ő is tagja lett volna az 1984-es, Los Angeles-i olimpiai csapatnak, helyette “pótolimpiai” ezüst jutott a Nemzeti Sportcsarnokban… 

Varga József portréját tanítványa, Péntek Brigitta festette.

Sportpályafutása után edzősködni kezdett, jelenleg is a BVSC-ben dolgozik. Kimagasló edzői pályafutása alatt 46 saját nevelésű tanítványa szerzett többek között 39 világ- és Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet. Jelenleg is több korosztályos válogatottal dolgozik. Boldog születésnapot és további sikereket kívánunk, Pupák, Jóska, Mester!További híreink

Aktuális

Szatmári András a hatodik, Szilágyi Áron a hetedik helyen végzett a vuhszi világbajnokság férfi kard egyéni versenyében. Vívóinknak, és a mestereknek, Gárdos Gábornak, illetve Decsi Andrásnak gratulálunk!

Szász-Kovács Emese a hatodik helyen végzett a vuhszi világbajnokságon, miután a negyeddöntőben egy tussal kikapott a svájci Staehlitől. Gratulálunk neki, és mesterének, Kulcsár Győzőnek!

Eseménynaptár

X