Varga, Varga és Aida!

máj 1, 2015 | Archív

Hat helyszínen, 39 magyar vívó vágott neki nagy reményekkel az első olimpiai kvalifikációs állomést jelentő hétvégi Világkupa-sorozatnak. A pénteki selejtezőnapot három részre,

Hat helyszínen, 39 magyar vívó vágott neki nagy reményekkel az első olimpiai kvalifikációs állomést jelentő hétvégi Világkupa-sorozatnak. A pénteki selejtezőnapot három részre, három fegyvernemre bontjuk. Ezen passzus a tőrözőké, akik közül három hölgy folytathatja szombaton a vetélkedést.

A hölgyek teljes fegyverzettel – a nemzetközi mezőnybe is visszatért a “legújabb kismama”, Varga Katalin -, a férfiak viszont erősen megfogyatkozott létszámban kezdték az olimpiai kvalifikációt. A reményteli “új hullám” tagjai közül Dósa Dani érettségi, Németh András amerikai egyetemi vizsgái okán hiányzott, míg a tavalyi junior Eb-ezüstérmes csapat harmadik tagja, Mátyás Bálint betegség miatt nem utazott Szentpétervárba. 

 

Így a férfiak mindösszesen hárman (Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Németh Gábor) maradtak, és intézzük el versenyüket egyetlen rövid, de annál fájóbb mondattal. Valamennyien kiestek a csoportselejtezőkben. 
 
A hölgyeknél azért lényegesen jobban alakult a munka ünnepe. A sort illik a már említett Varga Katival kezdeni, aki bravúrosnak mondható veretlen csoportkör után közvetlenül a főtáblára került, névrokona, Varga Gabi társaságában, aki szintén a csoportmeccseket követően azonnal a 64-be jutott. A folytatás viszont igencsak felemásra sikerült. A mérleg pozitív serpenyőjébe Mohamed Aida került, aki két magabiztos győzelemmel (15:9, 15:7) kvalifikálta magát a szombati folytatásra. A másik oldalra jutott Orosházi Csilla, aki a csoportkörben, Gólya Fruzsina, Lupkovics Dóra és Knapek Edina, aki a 96 közé jutásért, valamint Jeszenszky Szilvia, aki a 64-be kerülésért szenvedett vereséget. Maradtak tehát hárman (a két Varga és Aida), sok sikert Nekik szombatra!
 
Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Szentpétervár, 191 induló. A csoportmérkőzéseken: Szabados Kristóf 2/4, Szabados Gábor 1/5, Németh Gábor 0/6 (valamennyien kiestek).
 
Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Tauberbischofsheim, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Varga Katalin 6 győzelem/0 vereség, Varga Gabriella 5/1 (továbbjutottak a főtáblára), Mohamed Aida 4/2, Knapek Edina 4/2, Lupkovics Dóra 3/3, Gólya Fruzsina 3/3, Jeszenszky Szilvia 2/4 (továbbjutottak), Orosházi Csilla 0/6 (kiesett). 
A legjobb 96 közé jutásért: Mohamed-Kinzel (német) 15:9, Jeszenszky-Karamete (török) 15:10, Gólya-Jelinska (lengyel) 4:15, Knapek-Cecchini (brazil) 8:15, Lupkovics-Jubenot (francia) 13:15. 
A legjobb 64 közé jutásért: Mohamed-Hong (koreai) 15:7, Jeszenszky-Teo (olasz) 10:15.

Szombaton a 64-es táblán: Varga G.-Knop (lengyel), Varga K.-Teo (olasz), Mohamed-Prescod (amerikai). 

2015. május 01.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM