Hír

Végső búcsú Marót Pétertől

  • 2020.07.07

Végső búcsú vettünk Marót Pétertől az egyéni olimpiai ezüstérmes, csapatban világbajnok kardvívó klasszistól. A Farkasréti temetőben múltbéli és jelenkori bajnokok tisztelegtek a virtuóz vívó előtt. 

Végső búcsú Marót Pétertől.

Csapattársak, klubtársak, barátok, családtagok, vívótársak, korábbi és jelenlegi klasszisok búcsúztak el tegnap a Farkasréti temetőben Marót Pétertől, a kiváló kardozótól. A 75 évet élt klasszis az 1972-es müncheni olimpián egyéniben nyert ezüstérmet, és tagja volt az 1973-ban világbajnoki aranyérmert nyerő magyar kardcsapatnak. Marót Péter, a “Macska”, a hetvenes évek egyik legnagyobb kardvívójának számított. 

Decsi Tamás, Decsi István, Decsi András, Gémesi Csanád, Nemcsik Zsolt, Csampa Zsolt és Tamás Henriette.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Kamuti Jenő, az MVSZ alelnöke; a Vasas, illetve a korábbi csapattagok nevében Kovács Tamás, a világbajnok csapat- és klubtárs; a barátok nevében Decsi István mesteredző búcsúzott el Marót Pétertől. A Magyar Vívó Szövetség Marót Péter emlékét örökre őrizni fogja. 

Kamuti Jenő, Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Schmitt Pál olimpiai bajnok, Hegedűs Csaba olimpiai bajnok és Kovács Tamás a temetésen.További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink