Hír

Zárásként újabb bronz Varsóban

  • 2019.07.16

A kerekesszékes Világkupa csapatversenyein a Dani, Krajnyák, Mező, Veres összeállítású női párbajtőrcsapat a harmadik helyen végzett. A magyar küldöttség 2 arany- és 2 bronzéremmel zárta a Vk-t.

A mieink a lengyelek legyőzésével jutottak a legjobb négy közé, ahol a favorit kínai válogatottól szenvedtek vereséget. A bronzéremért a némi meglepetésre Ukrajna ellenében alulmaradó Hongkonggal vívtak a magyarok. Krajnyák Zsuzsáék 45:38-ra nyertek, a bronéremért jár a gratuláció a versenyzőknek és mestereknek is. Női kardban a magyarok rögtön a negyeddöntővel kezdtek, a magyar-orosz kardklasszikust ezúttal mi nyertük. A folytatás már nem sikerült ilyen jól, egy-egy vereség Ukrajnától és Lengyelországtól, így negyedik helyen végzett a Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla összetételű együttes.

A férfiaknak tőrben nem jött össze a nyolc közé jutás, végül tizedik helyen végzett a válogatott. Kardban a mieink előbb legyőzték Koreát a nyolcaddöntőben, majd az oroszok visszavágtak a női csapatban elszenvedett vereségért. Maradtak a helyosztók, amelyeken végül a hetedik helyet szerezte meg a válogatott.

Összességében a magyar küldöttség két arany- és két bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett a szezon legerősebb versenyén, a gratuláció tehát jár mindenkinek, aki hozzátett munkájával a csapat sikereihez!

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Varsó.

Férfi tőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország:Ukrajna 41:45.

A 9-12. helyért: Magyarország-Korea 45:39.

A 9. helyért: Magyarország-Japán 44:45.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Lengyelország, 3. Oroszország, …10. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor).


Férfi kardcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 45:31.

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 28:45. 

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 44:45.

A 7. helyért: Magyarország-Kanada 45:26.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Olaszország, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor).

Női párbajtőrcsapat, 12 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:33.

Elődöntő: Magyarország-Kína 29:45.

A 3. helyért: Magyarország-Hong-Kong 45:38.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Ukrajna, 3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla, edzők: Feczer Viktor, Nagy József, Kovács Iván).


Női kardcsapat, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:36.

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 35:45.

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 38:45.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Ukrajna, 3. Lengyelország, 4. Magyarország (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla).További híreink

Aktuális

Nagyszerű tőrsiker! Szemes Gergő nyerte a 287 indulós, nagyon érős budapesti kadet európai körversenyt! Gratulálunk az FTC 16 éves tehetségének, és mesterének, Szabó Istvánnak. Jutott a sikerekből másnapra is, a férficsapat 2., Wolf Eszti 6. lett.

Eseménynaptár

X

Támogatóink