Hír

Záró-nyitó elnökségi

  • 2019.08.23

Megtartotta “szezonzáró-idénynyitó” elnökségi ülését a Magyar Vívó Szövetség. A kedd esti eseményen a zárótéma természetesen a sikeres budapesti vb értékelése volt, a nyitásra még kicsit várni kell.

A Magyar Vívó Szövetség kedd kora esti elnökségi ülésén Csampa Zsolt elnök számolt be a világbajnokság visszhangjáról. Elmondta, hogy a sikeres magyar szereplés mellett rendkívül fontos, hogy a világ minden tájáról kizárólag pozitív visszajelzések érkeztek a budapesti eseménnyel kapcsolatosan. 

Ezt követően a testület jóvá hagyta a világbajnokságon érmet nyerő magyar sportolók és edzők eredményességi juttatását. Amit erről tudni kell: az olimpiához hasonlóan a világbajnokságért adható prémiumokat is az EMMI illetékes államtitkárságának normatívája alapján osztják el. Azt is jegyezzük meg: a vb-ért járó jutalom töredéke az olimpiai eredményességi összegnek, és természetesen további életjáradékot, illetve egyéb juttatásokat nem von magával - egyszeri juttatásról van szó. 

Az elnökség eztán már a 2019/20-as szezonnal foglalkozott. A tagfelvételek, illetve egyéb rutin intézkedések után a legfontosabb téma az idény versenynaptárának, válogatási elveinek kijelölése volt. Ezzel kapcsolatosan Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány tette le írásban a javaslatát, mellyel kapcsolatosan több kérdés vetődött fel.

Mivel a szakember jelenleg előre bejelentett nyári szabadságnak végét tölti, és nem volt ott az ülésen, ezért az elnökség végül úgy döntött: két-három héten belül új ülést tűz ki, melyen ezen pontok tisztázása lesz a téma, elvégre ennek az olimpiai szezonban különös jelentősége lehet. Addig is azoknak, akik tervezni szeretnék a szezont: a nemzetközi versenynaptár már megtalálható a FIE, illetve az EFC weboldalán. Természetesen ehhez igazodik a magyar tervezet is, amely alapjaiban hasonló lesz az előző szezonéhoz.További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink