Hír

Zárult a jelölőlista, két elnökjelölt

  • 2020.07.04

Hivatalossá vált, hogy Csampa Zsolt és Szabó Bence pályázik a Magyar Vívó Szövetség elnöki posztjára. A tisztújító közgyűlést július 18-án rendezik. Az alelnöki posztokra négy jelölés érkezett.

Két jelölő pályázik a Magyar Vívó Szövetség elnöki posztjára. A tagszervezetek felkérését Csampa Zsolt, illetve Szabó Bence egyaránt elfogadta, és ezzel hivatalossá vált jelölésük. 

Csampa Zsolt a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, korábbi parlamenti képviselő, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja volt. Nyolc éve elnöke a MVSZ-nek, ez idő alatt a vívás kimagasló eredményeket produkált, két olimpián három aranyérmet, érmeket nyert, a szövetség két, rendkívül magas színvonalú budapesti felnőtt világbajnokságot szervezett. 

Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja. 

A négy alelnöki posztra négy jelölés érkezett, Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó egyaránt vállalta a feladatot. A tisztújító közgyűlést két hét múlva, július 18-án tartja a Magyar Vívó Szövetség. A megbízatások négy évre szólnak majd. További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink