Hír

A felnőttek is elkezdik

  • 2018.01.11

A juniorok után ezen a héten a felnőttek is belevágnak 2018-ba: Katowicében női tőr Vk-t, Budapesten MK-fordulót, egyben U23-as körversenyt rendeznek. A kadetok utolsó nemzetközi válogatójukat vívják.

A nagysikerű junior évnyitó hétvége után most a másik két korosztályon van a sor: nagyüzem lesz a környező országok pástjain, és Budapest ezen a hétvégén sem marad ki a programból. A felnőtt kardozók harmadik, utolsó előtti Magyar Kupa-fordulójukat vívják, a viadal egyben része az európai U23-as körversenynek. A nevezések alapján hazai részről a világbajnok Szatmári András, és az előző évi világranglista győztese, Márton Anna is vállalja az indulást, egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nem lép majd pástra a honi élmezőnyből. A tét különösen a hölgyek részére nagy, elvégre Panka és Pusztai Liza mögött hatalmas a harc a csapatba kerülésért. Nemzetközi részről az olaszok és az oroszok egyaránt B sorukkal érkeznek, azaz jelentősen erősödik a középmezőny. A versenyt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezzük, szombaton egyéniben, vasárnap csapatban avatnak győzteseket. 

Beindul a Világkupa is. 2018 első eseményét női tőrben, Katowicében rendezik. Gdanskból, azaz az északi vidékről költöztették délre a versenyt a lengyelek, melynek okán egyáltalán nem bánkódunk, lévén itthonról így autóval is megközelíthető az esemény. Tizenkét magyarral, azaz a maximális indulószámmal rajtolunk, és természetesen a teljes élmezőnnyel, élén Mohamed Aidával és Kreiss Fannival. A hagyományoknak megfelelően pénteken és szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket. 

Rendkívüli jelentőséggel bír ez a hétvége a kadet korosztály számára. Valamennyi fegyvernemben ugyanis ez lesz az utolsó olyan európai körverseny, ami beszámít a hazai ranglistába az Európa-, illetve a világbajnokság előtt. Az már most bizonyosan látszik, hogy rengeteg újoncot avatunk majd a szocsi Európa-bajnokságon, igaz, ez elsősorban a korosztályváltásnak köszönhető. Párbajtőrben és férfi tőrben péntektől vasárnapig Pozsonyban, kardban szombaton és vasárnap Mödlingben, női tőrben pedig Poznanban rendeznek versenyeket a hétvégén. Mindenütt: hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR