A magyar majd ott vív, ahol fekszik Plovdiv!

márc 20, 2014 | Archív

Ilyen is régen fordult elő - ha egyáltalán előfordult… -: mind a hat fegyvernem kadet és junior válogatottja együtt készül ezekben a napokban a közelgő plovdivi kadet és junior

Ilyen is régen fordult elő – ha egyáltalán előfordult… -: mind a hat fegyvernem kadet és junior válogatottja együtt készül ezekben a napokban a közelgő plovdivi kadet és junior világbajnokságra a tatai edzőtáborban! Így aztán Csampa Zsolt elnök egyfelől meglátogatta a válogatottat, másfelől megtartotta a Bulgáriába tartó küldöttség kiutazó értekezletét.

A tiztata1[1]enhárom magyar éremmel, kimagasló szerepléssel záruló jeruzsálemi kadet és junior Európa-bajnokság után április 3. és 12. között következik a korosztály világbajnoksága, melynek a bulgáriai Plovdiv ad otthont. Az étvágy a remek produktum után természetesen megnőtt, azonban – hogy folytassuk a képzavart… – óvatosan kell bánni a falatokkal, elvégre egy tervezett nagy zabálás könnyen visszaüthet. Bulgáriában eleve hat versennyel kevesebb számban osztanak érmeket (kadet csapatversenyeket nem rendeznek, igaz, állítólag jövőre már ez is a tervek között szerepel, majd megkérdezzük Kulcsár Krisztiánt…), ráadásul Európa mellé beszáll a világ! És azt az elmúlt években megtanulhattuk, hogy Ázsia és Amerikai nem csupán nem elhanyagolandó tényező, hanem egyre meghatározóbb terület a vívás világtérképén. 

 

 
 Telis teli terem Tatán, tehetséges tőröző tinédzserekkel.
 
Úgyhogy – miként az a tegnapi kiutazó értekezleteten el is hangzott – a cél a tavalyi vb-szereplés felülmúlása. Az sem lesz egyszerű, ugyanis 2013-ban, a horvátországi Porecben 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyert a küldöttségünk, amivel akkor korántsem voltunk elégedetlenek. De az esélyekről egyelőre legyen is elég ennyi, elvégre még pontosan két hét van hátra a vb rajtjáig, és honlapunkon is bőven olvashattok majd ezzel kapcsolatosan, mivel a helyszínről részeletes, fényképes beszámolókkal jelentkezünk. 
 
Ami viszont “napi hír”, tényleg különleges, és annál örömtelibb: valamennyi fegyvernem együtt készül a hét különböző szakaszában a tatai edzőtáborban – ideális körülmények között. Ilyen talán még sosem fordult elő, amióta két korosztálynak és hat fegyvernemnek rendeznek korosztályos világbajnokságot, hiszen ez azt jelenti, hogy nagyjából hatvan versenyző és edző készülhet közösen az év versenyére. Köszönhetően – és ez korántsem a reklám helye, hanem tény – a sportágfejlesztési programnak. 
 
tata2[1]
 Junior női kardozó életkép, edzés után, ebéd előtt.
 
Csütörtökön Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke látogatta meg a válogatottat az edzőtáborban, és tartotta meg a vb kiutazó értekezletét. (Csöppet sem mellesleg, a tunéziai kardválogatott is Tatán készül a vb-re a két ország közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melynek “ellentételezésére” természetesen a közeljövőben sor kerül.) Valóban szívet melengető érzés volt látni, hogy az edzőtábor két csarnokát a magyar vívók töltötték meg, és reméljük az eredményekkel sem maradnak majd adósak fiataljaink. Az elnök többek között elmondta a versenyzőknek és az edzőknek, hogy Jeruzsálemben jó érzéssel töltötte el, hogy küldöttségünk nemcsak, eredményes, hanem egységes is volt, több európai élnemzet vezetője jelezte felé, hogy a csarnok rendre a magyarok szurkolásától volt hangos – aminek meg is lett az eredménye.
 

Az értekezlet további belső információi természetesen nem honlapunkra tartozik, azt viszont feltétlenül meg kell említeni, hogy az MVSZ arról is gondoskodott, hogy első szavazó fiataljaink, illetve a kint tartózkodó mesterek és vezetők részt tudjanak venni az április 6-i választáson. A szavazás napjára autóbuszt szerveztünk Plovdivból Szófiába, és a magyar külképviseleten voksolhatnak az illetékesek. Figyelem! Aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, annak a valasztas.hu weboldalon feltétlenül regisztrálnia kell!  

2014. március 20.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM