A Szúnyog és az Oroszlán: aranyosak

márc 3, 2015 | Archív

Hétéves kora óta neveli a Szúnyogot az Oroszlán. Utóbbi nem ragadozó, előbbi pedig egy kedves, csinos hölgy, aki március 3-a óta junior egyéni Európa-bajnok. Kun Anna, és

Hétéves kora óta neveli a Szúnyogot az Oroszlán. Utóbbi nem ragadozó, előbbi pedig egy kedves, csinos hölgy, aki március 3-a óta junior egyéni Európa-bajnok. Kun Anna, és nevelőedzője, mestere, válogatott edzője, Plásztán Attila. A tatai tandem.

Air Anna, a levegő asszonya! És a női párbajtőr junior Európa-bajnoka!

 

Kun Anna, a “Szúnyog” aki nagyszerű vívással, vasidegzettel, veretlenül lett junior Európa-bajnok: “Természetesen nagyon boldog vagyok. Kicsit furcsának tűnik, hiszen nem volt vereségem a csoportkörben, de nehezen melegedtem be. Utána viszont egyre jobban megéreztem a vívást, és kifejezetten élveztem azt. A négyes döntőig két nehéz ellenfelet is sikerült legyőznöm. Aztán az esti első asszóm nagyon nehéz volt, a második pedig könnyűnek látszott, holott az olasz döntőbeli ellenfelem vezeti a világranglistát. Mégis, az ő stílusa sokkal jobban feküdt nekem, a svéddel pedig alaposan megszenvedtem. Nem tagadom, éremért jöttem, az persze szuper, hogy arany lett belőle! Köszönöm az itt szurkoló szüleimnek, mesteremnek, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az aranyéremhez!”
 

 

Plásztán Attila, az “Oroszlán”, aki hét éves kora óta foglalkozik Annával, mestere a tatai klubműhelyben, egyben a válogatott edzője is: “Nehezen találom a szavakat néhány perccel a siker után, fantasztikusan teljesített Anna. Egész nap veretlen maradt, a legkritikusabb helyetben is helyén volt az esze és a szíve. Végig tökéletesen betartotta a taktikai utasításokat,  lenyűgözően vívott. Régóta benne volt ez a nagy siker, elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy összejött. Köszönöm mindenkinek, aki segített ezen a hosszú, néha rögös, de csodaszép úton! Kovács Iván vezetőedzőnek, tatai kollégámnak, Partali Csabának, akik ma is nagyon sokat segítettek, egyesületemnek és Tata város vezetésének. Ígérjük, nem ez lesz a végállomás!” 

Kovács Ivan fegyvernemi vezetőedző, AA (Anna és Attila), Partali Csaba, a tatai kolléga!

2015. március 03.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM