Hír

Ázsiában folytatják a felnőttek

  • 2017.11.09

Japánban a férfi tőrözők, Kínában a női párbajtőrözők folytatják az egyéni és csapat Vk-szezont ezen a hétvégén. Juniorban és kadetban, külföldön, illetve idehaza egyaránt teljes lesz a nagyüzem.

Ázsiában folytatódik ezen a hétvégén a felnőttek Világkupa-sorozata. Méghozzá abban a két fegyvernemben, melyekben csapataink a legkevésbé állnak jól a világranglistán - úgyhogy lehet javítani! Női párbajtőrözőink a kínai Szucsouban lépnek pástra. A verseny (miként a férfi tőré sem) természetesen nem számít bele a hazai válogatásba, így csak négy magyar próbál majd szerencsét egyéniben és csapatban egyaránt - élén a fegyvernem “megmentő nagyassszonyával”, Szász-Kovács Emesével. A viadal egyébként nagyon erős lesz, a franciák kivételével valamennyi számottevő nemzet rajthoz áll, és a világranglista első 16 helyezettje közül 14 ott lesz a Sanghajtól nem messze fekvő, 4 milliós kínai “kisvárosban”.

A lakosság száma szinte eltörpül a másik helyszínéhez, Tokióhoz képest. A közel 14 milliós metropoliszban a férfi tőrözők mérik össze tudásukat, szintén bődületesen erős versenyen, ugyancsak a 16 elsőként rangsorolt közül 14 résztvevővel. Itt hárman képviselik majd a magyar színeket - nem lesz könnyű dolgok Dósa Daniéknak

A juniorok mezőnyében kardban rendeznek Szocsiban Világkupa-fordulót, melynek plusz érdekessége, hogy az előző téli olimpia színhelyén rendezik majd március elején a kadet és junior Európa-bajnokságot. A kadet tőrözők Mödlingben indulnak európai körversenyen, míg junior női kard, illetve junior és kadet férfi és női párbajtőr Magyar Kupa-fordulót rendeznek idehaza.  

Hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR