Bravúr, és majdnem még nagyobb bravúr!

jan 28, 2018 | Archív

A negyedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat a baltimore-i Vk-n. A mieink a negyeddöntőben a világ- és Európa-bajnok olaszokat verték.

Nagyszerűen teljesített női kardcsapatunk a baltimore-i Világkupán, mégis maradhatott bennünk némi hiányérzet. A mieink ugyanis egy nagyon, majd egy nagyon-nagyon szép siker után kétszer, egyetlen találattal maradtak alul a végjátékban…

Katona Renáta (jobbra) az ukránok ellen kimagaslóan teljesített.

A nyolcaddöntőben a világklasszis Harlan nélkül felálló, így is erős ukránok ellen egységes, jó teljesítménnyel, Katona Renáta átlagon felüli vívásával 45:42-re nyertünk. Ezt követte az Európa- és világbajnok olasz kvartett elleni negyeddöntő. A mieinknek sikerült teljesen felborítani a papírformát, és a 17 esztendős Pusztai Liza vezérletével nagy bravúrt vitt véghez a csapat, 45:42-re legyőzte az itáliaiakat. 

Pusztai Liza (jobbra) az olaszok, majd a koreaiak ellen is jelesre teljesített.

Ezzel elődöntőbe jutott a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású csapat, ami a szezon eddig legjobb teljesítményének számított, és jöhetett a folytatás, a Kína elleni elődöntő. Itt ismét Katona Reni remekelt, de sajnos, a befejezés nem sikerült, 45:44-re nyertek az ázsiaiak. Ugyancsak 45:44-re nyertek az ázsiaiak a bronzmeccsen is, ekkor Korea volt az ellenfél, és megint csak egyetlen találat döntött az ellenfél javára, pedig Liza ismét extrát nyújtott… Mindez összességében a nagyon értékes negyedik helyet jelentette, reméljük, a folytatás is hasonló lesz. Gratulálunk a Gárdos Gábor válogatott edző vezette együttesnek!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Baltimore, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:42 (Katona +3, Márton +1, Pusztai -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:42 (Pusztai +9, Márton -1, Katona -5).

Elődöntő: Magyarország-Kína 44:45 (Katona +4, Márton -1, Pusztai -4).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 44:45 (Pusztai +7, Katona -4, Márton -4).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Kína , 3. Korea, 4. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események