Hír

Hölgyek jeles, urak egyes

  • 2017.11.10

Valamennyi, szám szerint négy magyar női párbajtőröző került fel a szucsoui Világkupa 64-es főtáblájára. Ugyanez Tokióban, férfi tőrben egyedül Dósa Dánielnek sikerült. Folytatás szombaton.

Ázsiában két, rendkívül erős mezőnyű Világkupát rendeznek ezen a hétvégén női párbajtőrben, illetve férfi tőrben. A kínai Szucsouban előbbiek mezőnyét természetesen erősítette riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese is, aki kiemeltként nem lépett pástra. Három csapattársa ugyancsak csatlakozott hozzá, valamennyi magyar sikerrel vette a seletjezőnapot. Várnai Vivien már a csoportkörből továbbjutott a főtáblára, míg Szabó Rékának, valamint Budai Dorinának túlóráznia kellett. Dorina egy könnyű siker után (iráni Bakhti, 15:9) jutott a 96-ba, ahol mindkét magyar egy tussal nyert! Réka 14:13-ra verte az ukrán Brovkót, Dorina 10:9-re a koreai Limet. Csak így tovább, szombaton!

Szabó Réka izgalmas asszó után jutott Kínában a Világkupa főtáblájára.

Még keletebbre, Tokióban a férfi tőrözők léptek pástra. Nem történt földcsuszamlás, ezúttal is egy magyar jutott a 64 közé, és ezúttal is Dósa Dániel. Legeredményesebb tőrözőnknek a csoportkör után egy asszót kellett vívnia, az orosz Trofimov legyőzése nem jelentett gondot (15:7). Németh András a 96-ba jutásért, Frűhauf Benjámin a csoportkör után búcsúzott. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5/1, Németh András 3/3 (továbbjutottak), Frűhauf Benjámin 2/4 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Németh-Gottschalk (japán) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Trofimov (orosz) 15:9.

Szombaton a legjobb 32 között: Dósa-Auclin (francia)


Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szucsou, 163 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász-Kovács Emese kiemelt, Várnai Vivien 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Budai Dorina 4/2, Szabó Réka 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Budai-Bakhti (iráni) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Szabó-Brovko (ukrán) 14:13, Budai-Lim (koreai) 10:9.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Jang (kínai), Várnai-Möllhausen (brazil), Budai-K. Holmes (amerikai), Szabó-Popescu (román).További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR