Hír

Közösen a kerekesszékesekkel!

  • 2017.11.14

Együttműködési szerződést írt alá a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség. A megállapodás előtt köszöntötték a kerekesszékes vb-n nagy sikerrel szereplő magyar sportolókat.


Három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel, minden idők legsikeresebb szereplésével zárult a hét végén Rómában a kerekesszékes vívó-világbajnokság. A főszereplőket, a versenyzőket, a mestereket köszöntötték kedden délután a Magyar Sport Házában. Az eseményen jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Köszöntője után Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok, a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség első embere üdvözölte a jelenlévőket. Ezt követően Nemcsik Zsolt kerekesszékes szövetségi kapitány számolt be a világbajnokságon történtekről, többek között arról, hogy az érmek, illetve a helyezések, olimpiai pontok tekintetében is minden idők legsikeresebb világbajnokságát zárta a magyar küldöttség. 

Krajnyák Zsuzsi két arany- és két bronzéremmel, a legeredményesebb magyarként zárta a kerekesszékes világbajnokságot.

Majd jöttek a főszereplők, egymás után mesélt a római sikernapokról a kétszeres aranyérmes Krajnyák Zsuzsi, Osváth Ricsi, Hajmási Évi, Dani Gyöngyi és Mató Gyula, valamint a mesterek, Feczer Viktor, Beliczay Sándor és Erdei Péter. A bensőséges hangulatú ünnepséges ott volt és felszólalt a vívóválogatott részéről Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, továbbá Rédli András és Somfai Péter, olimpiai bronzérmes párbajtőrözők. 

Csampa Zsolt MVSZ-elnök és Szabó László MPB-elnök írta alá az együttműködési megállapodást.

A köszöntések után következett a megállapodás aláírása. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke gratulációját követően elmondta, hogy már megválasztásakor, 2012-ben elmondta és elhatározta, hogy egységesíteni szeretné a teljes magyar vívócsaládot, benne természetesen a kerekesszékesekkel. Most az aláírással ez teljesült, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy hátra lehetne dőlni - éppen ellenkezőleg. A közeljövőben minden érintett fél számára bizonyítani kell, hogy az integráció valamennyi résztvevőnek előnyöket, és jobb körülményeket biztosít. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bzottság elnöke kiemelte, hogy a magyar parasport életében történelminek mondható ez a megállapodás, mivel a vívás az első olyan sportág, mellyel ilyen tartalmú együttműködés köttetett. Ugyanakkor azt is hozzátette: ezt példaértékűnek tekinti, és erre törekednek a jövőben másokkal is. 

A délután főszereplői. (Fotók: Róth Tamás)További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR