Hír

Katona Reni és Szatmári András nyerte az MK-fordulót

  • 2018.01.13

Kardban rendeztek újabb Magyar Kupa fordulót a Sportcsarnokban. A férfiaknál a világbajnok Szatmári András, a nőknél Katona Renáta végzett az élen. A katowicei női tőr Vk nem hozott magyar sikert.

A katowicei női tőr Világkupa-verseny főtábláját röviden elintézhetjük. Finoman körülírva a történteket, nem kuszálták össze a hölgyek a magyar ranglistát… A legjobb 64 között Mohamed Aida a lengyel Walczyktól (8:15), Lupkovics Dóra az amerikai Ross-tól (7:15), Knapek Edina a német Sauertől (5:15) szenvedett vereséget. Javítani a csapatversenyen lehet és kell, amely - és ezze véletlenül sem a bizonyítványt magyarázzuk - jóval nagyobb fontossággal bír az egyéninél. 

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban férfi és női kard egyéniben rendeztek Magyar Kupát, a viadal egyben része volt az U23-as európai körversenynek, és az olasz, valamint az orosz második-harmadik vonallal erősebb lett a mezőny. Annyival azonban nem, hogy ne világbajnoki ezüstérmes kardcsapatunk tagjai vívják a férfiaknál az elődöntőket és a döntőt. Szilágyi Áron távollétében az egyéni világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Iliász Nikolász állhatott dobogóra.

A női versenyben már olasz versenyző, nevezetesen Passaro is beférkőzött a magyarok közé, mi több az elődöntőben legyőzte Márton Annát. Az aranyérmet azonban így is “hazahoztuk”, Katona Renáta révén, míg a másik bronzérmet Kelecsényi Mirabella szerezte meg.

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Katowice, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Knapek-Sauer (német) 5:15, Lupkovics-Ross (amerikai) 7:15, Mohamed-J. Walczyk (lengyel) 8:15. 

Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Kiefer (amerikai), 3. Sauer (német) és Mancini (olasz), …48. Mohamed Aida, …52. Knapek Edina, …61. Lupkovics Dóra, …72. Mesteri Viktória, …76. Kondricz Kata, …80. Kreiss Fanni, …87. Pásztor Flóra, …104. Zámbó-Gólya Fruzsina, …127. Pöltz Anna, 128. Hopka-Varga Gabriella, …134. Hajas Nóra, …166. Szalai Szonja.

Férfi kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 95 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (Vasas, edző: Gárdos Gábor), 2. Gémesi Csanád (GEAC), 3. Decsi Tamás (KVSE) és Iliász Nikolász (MTK), 5. Nagy Pál (Vasas), 6. Bucskovszki (orosz), 7. Jefimov (orosz), 8. Habony Viktor (Vasas). A döntőben: Szatmári-Gémesi 15:13.

Női kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Katona Renáta (Vasas, edző: Boros György), 2. Passaro (olasz), 3. Márton Anna (MTK) és Kelecsényi Mirabella (Vasas), 5. Nagy Valentina, 6. Kern Bianka, 7. Moszejko (orosz), 8. Kocsetova (orosz). A döntőben: Katona-Passaro 15:8.További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR