Hír

Kezdetnek bronz!

  • 2017.11.05

Bronzérmet nyert az idénnyitó, algíri férfi kardcsapat Világkupán a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

A legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmet nyerő magyar férfi kardválogatott bronzéremmel kezdte a 2017/18-as Világkupa-sorozatot. Ami - mint minden érmes helyezés! - nagyon szép sikernek tekinthető, még ha nem is fogadták kitörő örömmel Szilágyi Áronék… Pedig a kardmezőny rendkívül kiegyensúlyozott, ezúttal például nem jutottak négy közé a világbajnok koreaiak és az oroszok… Mi viszont igen! A Nagy-Britannia elleni 45:30-as bemelegítés után a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapat a negyeddöntőben az amerikaiakkal találkozott. Benne a tegnapi egyéni aranyérmes Derswitz-cel és a riói ezüstérmes Homerral. A tengerentúliaiaknak esélyt sem hagytak a mieink, Csanád sokadszor bizonyította be, hogy méltó harmadik tagja a válogatottnak, a vége 45:36 lett. Áron (balra) fejezte be az Irán elleni bronzderbit.

Az elődöntőben az egyik ősi rivális, a nagyon kellemetlen olasz csapat következett, és az itáliaiak a meccs második felében esélyt sem hagytak az ezúttal vezéregyéniség nélküli triónknak. Az igazi dicséret - a negyeddöntő mellett - a bronzmeccsért járt a mieinknek, amikor nagyot küzdve, de behúzták egy 45:44-gyel a meccset Szilágyiék, és ezzel bronzérmet nyert válogatottunk. 

Bronzérmeseink: Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András. Gratulálunk nekik és a mestereknek!

Ami szép eredménynek, sikeres Vk-rajtnak tekinthető, ugyanakkor “benne van a pakliban” egyéniben és csapatban is a még jobb folytatás - majd négy hét múlva, Győrben, a Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupán!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Algír, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:30 (Szilágyi +11, Gémesi +4, Szatmári 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:36 (Gémesi +7, Szatmári +3, Szilágyi -1).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 34:45 (Szilágyi 0, Szatmári -3, Gémesi -8).

A 3. helyért: Magyarország-Irán 45:44 (Szilágyi +3, Decsi +1, Szatmári -3).

Végeredmény: 1. Németország, 2.Olaszország , 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi András, Decsi István, Gárdos Gábor, Navarrete József).További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR