Hír

Kezdődik a kerekesszékes vb

  • 2017.11.06

Rómában rendezik keddtől a hét végéig a kerekesszékes világbajnokságot. Tizenkét vívónk 16 versenyszámban indul, többen is érmes esélyekkel. A verseny honlapunkon követhető, hajrá, magyarok!

Legjobb kerekesszékes vívóink az év legfontosabb versenyére, a római világbajnokságra készülnek. A kedden kezdődő viadalon 12 tagú küldöttség vesz részt, 16 versenyszámban. A sportág szokásainak és a jövő ősszel kezdődő tokiói paralimpiai kvalifikációs szabályoknak megfelelően, szinte mindenki két fegyvernemben indul majd. Érmeket egyéniben elsősorban a Rióban dobogós Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva és Osváth Richárd, valamint Veres Amarilla nyerhet, hozzájuk csatlakozhat a szépen fejlődő Tarjányi István. Éremesélyes még a női tőr- és párbajtőrcsapatunk, valamint a szezon során remek teljesítményt nyújtó férfi kardcsapat is szerezhet meglepetést. A versenyzők Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány szerint megfelelően felkészültek az olaszországi viadalra, amelynek honlapjáról elérhetőek a verseny részletei és időrendje.

http://www.worldfencing2017.it/en/schedule.htm

Élő eredménykövetés:

http://www.wheelchairfencing.live/en/competition/109-2017/tournament/

A csapat tagjai: Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Mató Gyula, Horváth Gábor, Zsolnai Sándor, Göttlinger Dániel, Tarjányi István, Gergely István (versenyzők), Nemcsik Zsolt (szövetségi kapitány), Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Erdei Péter, Pákey Béla (edzők), Papp Gábor (masszőr).

A versenyen részt vesz még magyar részről Szekeres Pál, a nemzetközi szövetség, az IWAS FEC elnöke, Tamás Henriette, az MVSZ főtitkára, ezúttal versenybíróként, Nagy József pedig a bírák bizottsága vezetőjeként. További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR