Nanjing: csupa csoda

aug 15, 2014 | Archív

Kulcsár Krisztián FIE sportigazgató és Partali Csaba, a nanjingi ifjúsági olimpián tartózkodó magyar vívóküldöttség vezetője adott tájékoztatást arról, hogy miként érzik magukat

Kulcsár Krisztián FIE sportigazgató és Partali Csaba, a nanjingi ifjúsági olimpián tartózkodó magyar vívóküldöttség vezetője adott tájékoztatást arról, hogy miként érzik magukat tehetségeink Nanjingban. Jól. Nagyon jól! A vívóversenyeket vasárnaptól szerdáig rendezik, HAJRÁ, MAGYAROK!

Már az feltűnő volt, hogy a mobiltelefon Viber szolgáltatásán keresztül úgy beszélgettünk Partali Csabával, mintha a szomszéd szobában lett volna. Pedig nem ott volt, hanem 8091 kilométerre Budapesttől. Nanjingban, az ifjúsági olimpia színhelyén. A tatabányai vívóedző ugyanis küldöttségünk vezetője, egyben a kadet világbajnok párbajtőröző, Esztergályos Patrik Mestere. 

 
A “kiváló minőség” azonban beszámolója szerint korántsem csak az internetről szól… 
 
nanjingerkély1
 Nem gyenge! Kilátás a magyar csapat szálláshelyéről.
 
“Én még sosem jártam olimpián, de akik igen, azok is azt állítják, hogy ilyen külsőségekkel ott sem találkoztak. A szállás, a sportcsarnok, a körülmények lélegzet elállítóak. A helyiek a versenyek lázában égnek, mindenki kedves, mindenki figyelmes, a fiatalok minden percét élvezik az itt tartózkodásnak. Persze, természetesen a versenyekig csak a vívásra igyekszünk koncentrálni, éppen az imént tudtam meg, hogy változtatnak a legutóbbi lebonyolításon.”
 
 Hajrá, magyarok! Nagy Kinga, Záhonyi Petra, Partali Csaba, Pásztor Flóra és Esztergályos Patrik.
 
A 2. Ifjúsági Olimpián valamennyi egyéni versenyszámban, és egy speciális, kontinens  csapatversenyben osztanak érmeket vívásban. Az egyéni versenyeket vasárnaptól keddig rendezik. A nyitónapon női tőrben a vb-bronzérmes Pásztor Flóra lép pástra, hétfőn a párbajtőrözők következnek a kadet világbajnok Esztergályos Patrikkal és a vb-második Nagy Kingával, míg kedden a női kardozók zárják a sort, az Európa-bajnok Záhonyi Petrával a mezőnyben. A négy magyar indulása már nagy sikernek számít, mivel Európából fegyvernemenként mindössze 4-5 európai vívó kvalifikálta magát, míg mindösszesen 78 pengeforgató áll rajthoz Nanjingban. A fegyernemenkénti 12-14 induló először levív egy csoportkört, majd kiesés nélkül a rangsor alapján valamennyien felkerülnek a 16-os direkt kieséses táblára. A “nagy olimpiához” hasonlóan, a többi versennyel szemben, itt a bronzéremért is vívni kell majd.
 
Visszatérve Nanjinghoz: Partali Csabától azt is megtudhattuk, hogy Kínában a technika “mindent visz”. Egy USB segítségével valamennyi fiatal induló adatait és ujjlenyomatait rögzítették, így ha két fiatal összeérinti a tenyerét, akkor azonnal mindent megtud a másikról (név, életkor, sportág, legjobb eredmények, stb.). Beszélgetni már nem is fontos… Hogy azért valami halovány kritika is érje a helyieket: Partali Csaba szerint az étkezés igencsak kínai, de a fiatalok lassan megszokják, meg a rendezők is próbálnak változtatni – már amennyire tudnak. A húsleves, rántott hús, petrezselymes burgonya, tejfölös uborka saláta menüre minden esetre csak otthon számítsanak a magyar fiatalok.
 
 
 Végül még egy nanjingi „főszereplő”, a vívócsarnok.
 
Megérkezett péntek reggel Nanjingba Kulcsár Krisztián, a FIE magyar sportigazgatója is. Az ő elmondása alapján is minden tökéletes, a szervezés profi, rengeteg az önkéntes, minden precíz és pontos. Ugyanakkor nagyon meleg van és rendkívül magas a páratartalom, de ez a teremsportokat különösen nem zavarja, mivel a légkondicionálás természetesen tökéletes… Mint ahogy reméljük az lesz a mieink szereplése is, rajt vasárnap magyar idő szerint hajnali fél 3-kor a női tőrözőkkel és Pásztor Flórával. HAJRÁ, MAGYAROK!

2014. augusztus 15.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM