Peterdi András ötödik a berni Vk-n!

okt 28, 2017 | Archív

Peterdi András karrierje legjobb eredményeként ötödik lett a berni férfi párbajtőr Vk-n, gratulálunk! Vasárnap jöhet a csapatverseny, hajrá, magyarok!

Az idei világbajnokot és a világbajnoki bronzérmest verve érte el pályafutása eddigi tán legnagyobb sikerét Peterdi András az idénnyitó berni férfi párbajtőr Világkupán. A pécsi PEAC 29 esztendős versenyzője, Kulcsár Győző tanítványa már a pénteki selejtezőkön jelezte a jó formáját, százszázalékos csoportkör után jutott a 64-es főtáblára. Ott pedig remekelt! Elsőként az amerikai McDowaldet győzte le szoros meccsen, de végig irányítva 15:13-ra. A 16 közé jutásért aztán jött a vb-bronzérmes. Történetesen a csapattárs, Rédli András… 

Peterdi András a világbajnok olasz Pizzót múlta felül a 8 közé jutásért, …

Félig egyébként klubtársak is a druszák, Peterdi ugyanis a Honvédban, Rédli Bandi klubjában már az edzősködésbe is belekóstol – miközben élete formájába lendült… Ezt ezúttal Bandi bánta, akinek végig mennie kellett az eredmény után, végül 15:12-re nyert Peterdi. A nyolcaddöntőben pedig következett az egyéni világbajnok (egyébként kétszeres…) olasz Pizzo. Úgy tűnt, a klasszis simán behúzza a meccset, ám András 2:7-ről fordított, 11-nél már nála volt az előny, aztán 14:11-re is vezetett, de Pizzo egyenlített. A fordulatos és izgalmas meccsen a vége viszont a magyarnak sikerült, aki ezzel negyeddöntőbe jutott! Úgy tűnt, itt kapta a könnyebb ellenfelet az ukrán Sztankevics személyében, csakhogy párbajtőrben – ezen a napon pláne… – nem sokat számítanak az esélyek. Végig szorosan alakult a meccs, a hajrában azonban az ukrán 14:12-re meglépett. Csakhogy Peterdi egyenlített, és jöhetett a hosszabbítás. A “hirtelen halál” most nem nekünk kedvezett, az ukrán talált, ami azt jelentette, hogy Peterdi András az ötödik helyen végzett (egyben biztosan vezeti a magyar ranglistát), ami nagyszerű teljesítmény, gratulálunk neki, és edzőjének egyaránt! 

…és így örült neki.

A többiekről: a hat főtáblára jutott magyar közül öten is sikerrel vették az első kört, egyedül Koch Máté búcsúzott – ő is Rédli Andrástól kapott ki egyetlen tussal. Szényi Péter az olasz Ciminit (15:14), a junior korú Andrásfi Tibor a japán Kanót (15:13), Bányai Zsombor pedig a svájci Kühnt verte (15:12). A folytatás viszont egyiküknek sem sikerült. Rédliről már írtunk, Zsombort a kazah Kurbanov (8:11), Pétert az olasz Garozzo (9:15), Tibort pedig a spanyol Pereira (11:15) győzte le. 

A berni párbajtőr víkend vasárnap a csapatversennyel folytatódik. A Rédli András, Bányai Zsombor, Peterdi András, Berta Dániel felállású válogatott a 16 közé jutásért Svédországgal kezd, a nyolcaddöntőben a Japán-Kolumbia meccs győztese következhet.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, 254 induló.
A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Koch 15:14, Peterdi-McDowald (amerikai) 15:13, Szényi-Cimini (olasz) 15:14, Andrásfi-Kano (japán) 15:13, Bányai-Kühn (svájci) 15:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Peterdi-Rédli 15:12, Bányai-Kurbanov (kazah) 8:11, Andrásfi-Pereira (spanyol) 11:15, Szényi-Garozzo (olasz) 9:15.

Nyolcaddöntő: Peterdi-Pizzo (olasz) 15:14.

Negyeddöntő: Peterdi-Sztankevics (ukrán) 14:15.

Végeredmény: 1. Park S. (koreai), 2. Nyikisin (ukrán), 3. Reizlin (ukrán) és Sztankevics (ukrán), 5. Peterdi András (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …19. Rédli András, …26. Szényi Péter, …29. Bányai Zsombor, 30. Andrásfi Tibor, …54. Koch Máté, …127. Nagy Dávid, …133. Berta Dániel, …138. Bakos Bálint, …156. Siklósi Gergely, …192. Buta Levente, …244. Esztergályos Patrik.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM