Hír

Szász-Kovács Emese ötödik Szucsouban

  • 2017.11.11

Olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese újabb Vk-döntővel gyarapította kivételes eredménysorát: ötödikként zárt a szucsoui női párbajtőrversenyen. A többi magyarnak nem sok babér termett Ázsiában.

A legjobb kínai versenyző, a riói olimpiai bronzérmes Sun Ji állította meg Szász-Kovács Emesét a szucsoui női párbajtőr Világkupa-verseny negyeddöntőjében. Riói aranyérmesünk magabiztos győzelmekkel jutott a legjobb nyolc közé. Előbb a kínai Jangot, majd a német Sozanskát, végül az észt Kuuskot győzte le a 64-es táblán úgy, hogy a legszorosabb asszója 15:11 volt. Ezt követte a Sun elleni negyeddöntő, ahol a hazai páston vívó 25 éves ázsiai 15:12-re legyőzte tíz esztendővel idősebb ellenfelét - majd később megnyerte a versenyt. 

Emese a kínai Jangot verte először a 64-es táblán.

Emese így is gratulációt érdemlően szerepelt, és az ötödik helyen zárva értékes világranglistapontokkal gazdagodott. A társak nem tudtak maradandót alkotni, Budai Dorina nyert egyet a 64-es táblán (Holmes, 6:5), majd az ugyancsak amerikai Kathie Hurley legyőzte őt (11:15). Várnai Vivient a főtáblán a brazi Möllhausen (9:15), Szabó Rékát a román Popescu győzte le (8:15). Utóbbi asszót a nászokat megelőzően Bohus-Branza meccsnek titulálták… Vaasárnap a csapatversennyel folytatódik a Vk, ami magyar szempontból tán még fontosabb lesz.

E mondat kijelenthető a tokiói férfi tőr Vk-verseny kapcsán is, melynek egyéni állomásán a mieink közül Dósa Dániel volt főtáblás, ám annak első körében 15:9-re kikapott a francia Auclintől. Jöhet itt is a csapatverseny, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Auclin (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Le Pechoux (francia), 2.Cassara (olasz) , 3. Luperi (olasz) és Meinhardt (amerikai), …46. Dósa Dániel, …126. Németh András, …146. Frűhauf Benjámin.

Szász-Kovács Emese újabb Vk-döntővel zárt Kínában.

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szucsou, 163 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Jang (kínai) 15:8, Budai-Holmes (amerikai) 6:5, Várnai-Möllhausen (brazil) 9:15, Szabó-Popescu (román) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Sozanska (német) 15:11, Budai-K. Hurley (amerikai) 11:15.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Kuusk (észt) 15:9.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Sun Jiven (kínai) 12:15.

Végeredmény: 1. Sun Jiven (kínai), 2. Möllhausen (brazil), 3. Piekarska (lengyel) és Knapik-Miazga (lengyel), 5. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …31. Budai Dorina, …42. Várnai Vivien, …49. Szabó Réka.



További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR