Vk-aranyérmes a junior női tőrcsapat!

febr 18, 2018 | Archív

Egy, négy, öt, kilenc. Így végeztek junior csapataink a vasárnapi Világkupákon. Kiemelkedő a női tőrcsapat (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra) mödlingi aranya, gratulálunk!

Nagyszerű fegyvertényt hajtott végre junior női tőrcsapatunk a mödlingi Világkupán. A Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású válogatott ugyanis aranyérmet nyert a nagyon erős mezőnyben, amelyből egyedül az Egyesült Államok hiányzott! A nyolcaddöntő nem jelenthetett és nem is jelentett gondot (Ausztria, 31:20). Aztán előfordult az a furcsa eset: örülhettünk annak, hogy a verseny után a világranglista első két helyezettjével kerültünk szembe… Előbb a japánokkal a negyeddöntőben, és mivel az ázsiaiak nem az “első sorukkal” érkeztek Mödlingbe, nem lehetett, nem is volt kérdéses a siker (36:26). Aztán a junior világbajnok lengyelek következtek, akik viszont tavalyhoz képest meggyengültek, “kiöregedtek” a legjobbjaik, persze, a 45:27 így is nagyon értékes eredmény. A nagyok eközben a felső ágon gyepálták egymást, végül az olaszok lettek az ellenfeleink. És az újabb győzelem viszont már bravúrszámba ment a legerősebb felállású itáliaiakkal szemben! A szombati egyéni ezüstérmes Pásztor Flóra ismét kimagaslóan vívott, és Kondricz Kata, valamint Kókai Csilla is nagyon ügyesen tette a dolgát. Flóra vezérletével végül 45:37-re nyertünk, ezzel végig magabiztos győzelmekkel lett aranyérmes a magyar csapat, gratulálunk a hölgyeknek, Kiss Tibor válogatott edzőnek és a mestereknek. Hab a tortán, hogy ezzel a ranglista is úgy alakult, hogy elvileg nem jelenthet majd gondot a négy közé jutás az Eb-n, miközben több “nagy” is szembekerül majd egymással a negyeddöntőben…

A mödlingi aranycsapat: Kókai Csilla, Kondricz Kata, Hajas Nóra és Pásztor Flóra.

Sorban és eredményességben a következő férfi tőrcsapatunk. Ők tartalék nélkül, hárman, Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel összeállításban utaztak a Barcelona melletti Terrassába, a junior férfi tőrcsapat Vk-ra. A nyolcaddöntőben az egyre erősödő hollandokat győzték le 45:38-ra, majd következett a nagy bravúr! A negyeddöntőben ugyanis a világranglista második helyén álló oroszokat sikerült megverni 45:43-ra, ez igen!  Különösen Frűhauf Bennjmin előtt emelhetjük kalapunkat, aki az utolsó asszóban 33:38-ról fordított egy 12:5-tel! A folytatásban a vasárnapi négyfelvonásos magyar-japán (junior női és férfi tőrben, junior férfi párbajtőrben és felnőtt párbajtőrben is szembe kerültünk vasárnap az ázsiaiakkal!) második etapjában 45:30-ra kikaptunk, majd a bronzéremért sem sikerült megnehezíteni az amerikaiak dolgát (26:45). Ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek a magyarok, akik a szezon legjobb eredményét produkálták ezzel a negyedik hellyel. 

Bravúros negyedik hely férfi tőrben: Bellovicz Gábor, Kiss Dániel, 

Kárpáti Krisztián és Frűhauf Benjámin (neki az egyik mestere Krisztián).

Junior férfi párbajtőrcsapatunk Bázelban lépett pástra, az ő esetükben viszont az ötödik hely nem számít kimagaslónak – sőt, éppen ellenkező a helyzet. Igaz, Nagy Dávid hiányzott a kvartettból, és egy egytusos vereségnél ez is számíthat… Márpedig a Hollandia elleni nyolcaddöntő után (45:37), a negyeddöntőben Japántól éppen ennyivel szenvedett vereséget az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté összeállítású kvartett (21:22). Ezzel a japánok a vasárnapi “magyar-japán” meccsdömpingen 2:1-re elhúztak, reméljük, Vancouverben a felnőttek az éjjel egyenlítenek… A folytatásban a fiúk tökéletesen mentették a mundér becsületét, előbb Kazahsztán (45:35), majd Belgium ellen győztek magabiztosan (44:39), és ezzel az ötödik helyen végeztek – majd az Európa-bajnokságon előrébb lesznek…

Talán egyedül junior női párbajtőrözőinkről mondhatjuk azt, hogy nem sikerült a dijoni kiruccanás. A Világkupa nyolcaddöntőjében ugyanis Svájc verhető riválisnak tűnt, de a mieink (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petry Renáta) 45:43-as vereséget szenvedtek. Az alsóházi folytatásban aztán hibátlanul szerepelt a csapat, Belgium (45:31), Németország (45:39), majd Izrael (45:41) legyőzése összességében a kilencedik helyet jelentette. 

Ezzel a kadet és junior versenyszezon befjeződött, jöhetnek a korosztály világversenyei. Előbb Szocsiban az Európa-bajnokság, március 2. és 11. között. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bázel, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:37 (Koch +6, Andrásfi +3, Debnár -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 21:22 (Koch +5, Andrásfi -3, Debnár -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:35 (Koch +6, Andrásfi +5, Debnár -1).

Az 5. helyért: Magyarország-Belgium 44:39 (Debnár +4, Koch +2, Andrásfi -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Japán, 3. Oroszország, …5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté)

Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Terrassa, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:38 (Frűhauf +5, Kiss +5, Bellovicz -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:43 (Frűhauf +8, Kiss -1, Bellovicz -5).

Elődöntő: Magyarország-Japán 30:45 (Frűhauf 0, Bellovicz -6, Kiss -9).

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 26:45 (Frűhauf -3, Bellovicz -6, Kiss -10).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Japán, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel).

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Dijon, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svájc 43:45 (Nagy +3, Borsody 0, Petri -2, Dékány -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Belgium 45:31 (Petri +8, Borsody +4, Nagy +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Németország 45:39 (Borsody +4, Nagy +1, Petri +1).

A 9. helyért: Magyarország-Izrael 45:41 (Borsody +9, Nagy 0, Dékány -2, Petri -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …9. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petry Renáta).

Junior női tőrcsapat Világkupa, Mödling, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ausztria 31:20 (Kondricz +6, Kókai +3, Pásztor +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 36:26 (Pásztor +10, Kondricz +1, Kókai -1).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 45:27 (Pásztor +8, Kondricz +7, Kókai +3).

Döntő: Magyarország-Olaszország 45:37 (Pásztor +10, Kókai 0, Kondricz -2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Szirmai Benedek, Szelei István, Marco Goncalves, Beliczay Sándor), 2. Olaszország, 3. Franciaország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események