Hír

A fegyverek már harcra készek, jöhet a költözés

  • 2021.07.21

Három nappal az olimpia versenynyitánya előtt a fegyverhitelesítésen túlestek férfi kardozóink. A fegyverek, és gazdáik is harcra készek, csütörtökön költöznek Szilágyi Áronék az olimpiai faluba.


Munkatársunk helyszíni jelentése:

Azért most már nagyon közel van a rajt, és ennek egyre több jele van. Sorra érkeznek az újságírók, folyamatosan zajlanak a főpróbák a vívóverseny helyszínén, a Makuhari Messé-n, és megkezdődött a fegyverhitelesítés is. Így aztán végre személyesen találkozhattunk a teljesen izolált magyar vívóküldöttség legtöbbjével. Pontosabban a férfi kardcsapat tagjaival, mivel számukra szerdán zajlott a hitelesítés. Szilágyi Áronékat elkísérte a teljes vezetőség, Csampa Zsolt elnök, Tamás Henriette főtitkár, Boczkó Gábor csapatvezető, Decsi András vezetőedző, valamint Gárdos Gábor és Decsi István is kíváncsi volt a versenyhelyszínre. Tamás Henriette elmesélte, hogy szövetségünk a két évvel ezelőtti világbajnokságra gyakorlatilag éppolyan versenytermet képzelt el, mint amilyen most a tokiói. Akkor a FIE azt elutasította, most viszont a jelek szerint megengedőbb volt, csúnyábban fogalmazva lekoppintotta az akkori magyar ötletet…

Decsi Tamás és Szilágyi Áron is hibátlan felszereléssel érkezett.

Ez legyen, persze, a legnagyobb baj, ami érjen bennünket ezen az olimpián. Az első “mini részsikert” el is érték férfi kardozóink, valamennyiüknek elsőre átment minden felszerelése a japán szervezők szigorú rostáján, és ezt azért nem sok ország mondhatta el magáról. Azt azonban ehhez a részhez is tegyük hozzá, hogy ennél azért jóval lényegesebb babérokra törnek a mieink, és ehhez az “egyéni lépést” az olimpia első versenynapján, szombaton tehetik majd meg. 

Csampa Zsolt azt is elmondta, hogy a pénteki, olimpiai megnyitó ünnepségen a zászlóvivő Mohamed Aidán kívül senki nem lesz ott a vívók közül. Az egyéni versenyek nagyon közel vannak a megnyitóhoz, és azt mindenki pontosan tudja, hogy fél napos, igen fárasztó tortúrán kell végigmenni a részvételhez. És megint tegyük hozzá: a megnyitó aztán tényleg nem lesz az igazi nézők nélkül…

Szilágyi Áron természetesen ezúttal is az újságírók érdeklődésének középpontjában állt.

Visszatérve a kardozókra: Szilágyi Áront rögtön elkapták a televíziósok, az IBS-nek nyilatkozott, természetesen tökéletes angolsággal. Így aztán őt nem is zavartuk újabb kérdésekkel, Decsi Tamástól és Szatmári Andrástól érdeklődtünk arról, hogy miként telnek napjaik Tokióban. 

Szatmári András is készen áll az olimpia egyéni versenyére.

“Kialakítottuk az itteni életformánkat, és szerintem jól alkalmazkodtunk a körülményekhez. Csaknem egy hét után, holnap költözünk be Kitából az olimpiai faluba, attól kezdve bizonyosan minden megváltozik…” - mesélte Decsi Tamás, majd Szatmári András is bekapcsolódott a beszélgetésbe. “Kitaláltuk, hogy mivel színesítjük a napjainkat. Csináltunk magunknak minitársalgót, sokat társasoztunk, szóval elütöttük azért az időt. De most már várjuk a költözést, és még inkább a versenyt.”

Sokat már nem kell várniuk. Hajrá, magyarok!
További híreink

Aktuális

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Itt a sporttörténelem! Szilágy Áron zsinórban harmadszor nyerte meg a férfi kard egyéni verseny aranyérmét a tokiói olimpia nyitónapján. Elképesztő vívást produkált egész nap, a döntőben az olasz Samelét győzte le. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink