Hír

A nemzetközi válogatási szezon is elkezdődik

  • 2022.09.22

A kadet férfi tőrözők pénteki európai körversenyével elkezdődik a nemzetközi válogatási szezon is. A hétvégén emellett a junior és kadet párbajtőrözők, valamint a kadet kardozók vívnak Mk-fordulót. 

Az elmúlt héten a tőrözők kezdték idehaza a 2022/23-as válogatási szezont, most a nemzetközi porondon is ez a fegyvernem vívja le első válogató viadalát. Pénteken és szombaton rendezik Varsóban a kadet férfi tőr európai körversenyt, melyre már el is utazott a népes magyar küldöttség. A mieink valamennyi lehetséges helyre neveztek, azaz a maximális 20 vívó lép majd pástra. Mint arról korábban már beszámoltunk, a válogatás szempontjából a nemzetközi eredmények még értékesebbé váltak, azaz nagyot léphet előre az, aki jól szerepel. 

A kadet férfi tőrözők egyébként örömtelien, igen magasra tették maguknak a lécet, lévén a tavalyi Európa-bajnokságon egyéniben aranyat és ezüstöt, csapatban aranyat szereztek. Igaz, gyorsan tegyük hozzá azt is, a korosztály szinte teljesen kicserélődött, az előző évi kadet ranglista első hét helyezettje “kiöregedett”, így teljesen felesleges tippelgetni, mi várható a hétvégén. Szurkolni viszont lehet, úgyhogy 2022/23-ban is: hajrá, magyarok!

Idehaza két helyszínen is megtelnek a pástok. A párbajtőrözők a korábbi évek hagyományainak megfelelően egy hétvégén tartják kadet és junior Magyar-kupa fordulójukat a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ismét hatalmas mezőnyökkel, a vasárnapi junior férfi párbajtőr versenyre például 135-en neveztek!  

A kardozók a Vasas Pasaréti úti csarnokában versenyeznek. Itt változtattak a fegyvernem vezetői, szombaton válogatóznak Magyarkupa-forduló keretében a kadetok, míg a juniorok majd egy héttel később lépnek pástra. További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink