Hír

Búcsú Gyuricza Józseftől

  • 2020.07.21

A Szent Gellért urnatemetőben elbúcsúztatták a magyar tőrvívás első világbajnokát, az olimpiai bronzérmes Gyuricza Józsefet. Búcsúbeszédében csapattársa, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója méltatta.

Bóbis Ildikó, Rejtő Ildikó és Sákovicsné Dömölky Lídia az első sorban - Gyuricza József búcsúztatóján.

A búcsúztatáson többek között részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a MOB Emlék- és hagyományőrző Albizottságának vezetője, a vívók részéről többek közt az olimpiai bajnok Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Erdős Sándor és Horváth Zoltán, valamint az ezüstérmes tőröző, Bóbis Ildikó, korábbi tanítvány is. Gyuricza József magyar részről a tőr szakág egyik legnagyobbja volt, sportpályafutása után évtizedekig mesterként dolgozott.

Kamuti Jenő, a MOB elnökségének tagja, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke búcsúzott egykori csapattársától.További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink