Hír

Berta Dani ötödik a berni Vk-n

  • 2021.11.20

Rendkívül értékes ötödik helyen zárt Berta Dániel a berni férfi párbajtőr Világkupán. Többek között a budapesti világbajnoki ezüstérmes orosz Szergej Bidát legyőzve jutott a negyeddöntőig, gratulálunk

Berta Dani nyilván nehéz hónapokat tudhat maga mögött. A magyar férfi párbajtőr-válogatott befejező embereként vívott, stabil válogatottnak számított, aztán következett a pandémia, sérülés, edzőváltás, és végül a csapat sem tudta kvalifikálni magát a tokiói olimpiára. A 2021/22-es szezon nyitó Világkupa-versenyén viszont nagyon értékes ötödik hellyel jelezte, hogy vele nagyon is számolni kell! A legjobb 64 között előbb a “hirtelen halálban” fordított a sokáig vezető holland Tulen ellen, majd a doppingügye miatt is elhíresült francia klasszist, Jerent-t győzte le 15:11-re. Ezt követte a legnagyobb bravúr a nyolcaddöntőben, amikor a két évvel ezelőtti vb ezüstérmesét, az orosz sztárt, Bidát győzte le a Honvéd vívója, Peterdi András tanítványa 15:12-re. A folytatás a világbajnoki bronzérmes, ugyancsak a világranglista közvetlen élmezőnyéhez tartozó olasz Santarelli ellen már nem sikerült, Dani 15:12-re kikapott, ezzel az ötödik helyen végzett, gratulálunk neki és mesterének egyaránt!

Berta Dani értékes ötödik hellyel kezdte a Világkupa-szezont.

“Élveztem a vívást tegnap és ma is, talán ez volt számomra a legfontosabb. Összejött a veretlen csoportkör, és akkor is tettem a dolgom, amikor a 64 között a holland Tulen már 10:6-ra vezetett ellenem… Nagyjából két hete éreztem meg, hogy beérik lassan az a munka, amit a mesteremmel, Peterdi Andrással végzünk december óta. Teher nélkül vívtam egész nap, és mindig volt gondolatom. Szoros volt a negyeddöntő is, de egyáltalán nem bánkódom, abszolút elégedett vagyok ezzel az ötödik hellyel” - nyilatkozta honlapunknak Berta Dani.

Dani a nyolc közé jutásért az orosz klasszist, Bidát győzte le. 

A többiekről: Andrásfi Tibor ugyancsak nagyon szépen szerepelt, a nyolcaddöntőig jutott. A nagyon erős, csapatban olimpiai bajnok japán Minobét, majd a kolumbiai Rodriguezt győzte le, végül a nyolcaddöntőben a londoni olimpiai bajnok, venezuelai Limardótól kapott ki. A 32-be jutott Rédli András és Bányai Zsombor, mindketten egyetlen, balszerencsés tussal szenvedtek vereséget. A direkt kieséses tábla első körében kapott ki az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, Koch Máté, valamint az egyaránt junior korú Kovács Gergely és Keszthelyi Zsombor

Andrásfi Tibor nyolcaddöntőig jutott a berni Világkupán.

A berni Világkupa-hétvége a csapatversennyel zárul, melyen Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban lép pástra a magyar válogatott. Hajrá, fiúk!

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa, Bern, 268 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Andrásfi-Minobe (japán) 15:12, Berta-Tulen (holland) 11:10, Bányai-Cuomo (olasz) 15:13, Rédli-Elkord (marokkói) 14:13, Siklósi-Anyohin (orosz) 11:15, Koch-Szarkiszjan (orosz) 11:15, Kovács-Brujev (orosz) 12:15, Keszthelyi-Cannone (francia) 10:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Andrásfi-Rodriguez (kolumbiai) 15:11, Berta-Jerent (francia) 15:11, Bányai-Bida (orosz) 13:14, Rédli-Sztankevics (ukrán) 8:9.

Nyolcaddöntő: Berta-Bida (orosz) 15:12, Andrásfi-Limardo (venezuelai) 8:13.

Negyeddöntő: Berta-Santarelli (olasz) 12:15.

Végeredmény: 1. Ruben Limardo Gascon (venezuelai), 2. Alexandre Bardenet (francia), 3. Romain Cannone (francia) és Andrea Santarelli (olasz), 5. Berta Dániel (edző: Peterdi András, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …15. Andrásfi Tibor, …21. Bányai Zsombor, …30. Rédli András, …35. Siklósi Gergely, …40. Kovács Gergely, …46. Koch Máté, …63. Keszthelyi Zsombor, …96. Nagy Dávid, …132. Bakos Bálint, …174. Liptai Ádám, …263. Farkas Péter.További híreink

Aktuális

Negyedik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a szezonnyitó berni Világkupán. Az egyéni versenyen Berta Dániel lett ötödik. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink