Hír

Boczkó Gábor az európai csúcstestületben!

  • 2021.09.11

Újraválasztották az Európai Vívó Konföderáció legmagasabb döntéshozó testületének tagjait a szocsi közgyűlésen. Boczkó Gábor, aki eddig is tagja volt a bizottságnak, folytatja a munkáját, gratulálunk!

Magyar sportdiplomáciai sikert hozott az Európai Vívó Konföderáció tisztújító közgyűlése. A legmagasabb szintű döntéshozó testületbe, a végrehajtó bizottságba ismét pályázott Boczkó Gábor (képünkön), aki az elmúlt négy évben is tagja volt a COMEX-nek. A szövetség támogatásával indult, korábbi olimpiai ezüstérmes és világbajnok párbajtőröző ismét elnyerte a tagság bizalmát, és folytathatja munkáját az európai szövetség vezérkarában. A testület elnöke továbbra is Sztanyiszlasz Pozdnyakov maradt. A korábbi négyszeres olimpiai bajnok kardvívó egyben az orosz olimpiai bizottság elnöke is. 

Boczkó Gábornak Csampa Zsolt elnök gratulál az újraválasztását követően.

Boczkó Gábor így nyilatkozott honlapunknak újraválasztását követően: “Először is szeretném megköszönni a bizalmat Csampa Zsolt elnöknek és az elnökségnek, hogy lehetőséget teremtettek a munkám folytatására. Nem volt egyszerű a választás, több neves jelölt is kimaradt a bizottságból. Továbbra is úgy folytatom a munkámat, hogy a magyar vívás érdekeit a sportszerű kereteken belül mindig figyelemben tartsam.”
További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink