Hír

Bronzérmes a junior férfi párbajtőrcsapat

  • 2022.11.20

Ismét érmet nyert az “új erőkből” álló junior férfi párbajtőrcsapat. A rigai Világkupán a Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású válogatott a harmadik helyen végzett.

Az Andrásfi-Koch-Nagy “aranykorszakot”, majd Keszthelyi Zsombor bravúros előző szezonbéli egyéni teljesítményét követően újabb korosztály bontogatja szárnyait junior férfi párbajtőrben. Az elmúlt évtizedben szinte folyamatosan remek eredményeket elérő szakágban most új arcok mutatkoztak be a tavaly is főszereplő Kovács Gergely mellett. A Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású négyes remekül debütált a rigai Világkupán, úgy nyert bronzérmet, hogy egyetlen tus választotta el a fináléba jutástól. 

Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Eitner Kinga válogatott edző, Somody Soma, Horváth Ádám.

A 16 közé kerülés nem jelentett gondot a mieinknek - Svédország, 45:25 - a folytatásban viszont három szoros mérkőzés következett. Az első kettőnek magyar szempontból jó vége lett, az egész nap kiemelkedően teljesítő Somody Soma és a befejező ember, Kovács Gergely vezérletével a nyolcaddöntőben Izraelt, a negyeddöntőben Svájcot egyaránt 45:43-ra győzte le a csapat. Az elődöntős folytatás még szorosabb végkifejletet, és vereséget hozott. A meccs közepén egy nagyobb különbségű siker hozta vissza a találkozóba az észteket, akik végül 45:44-re nyertek. A harmadik helyért viszont kétség sem férhetett a mieink győzelméhez, a nagyon erős franciákat simán, 45:35-re verte a válogatott, amely ezzel bronzérmes lett. Gratulálunk a versenyzőknek, a mestereknek, és Eitner Kinga válogatott edzőnek, aki így foglalta össze a Lettországban történteket. 

“Egyéniben sem hiányzott sok a jobb szerepléshez, és most is egy tus választott el bennünket a döntőtől. Ennek ellenére elégedett vagyok a bronzzal. Rég nyertünk érmet csapatban, és ez egy új társaság, amely nagyon szépen teljesített. Pihenésre nincs idő, a hét végén felnőtt válogató, és azon kívül további négy verseny dönt majd a válogatottságról, úgyhogy még sok minden megtörténhet.” - nyilatkozta honlapunknak Eitner Kinga. 

Eredmények. Junior férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Riga, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország 45:25 (Somody +9, Kovács +7, Pelle +3, Horváth +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 45:43 (Kovács +3, Somody +1, Pelle -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Svájc 45:43 (Somody +2, Kovács 0, Pelle 0).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 44:45 (Somody +4, Kovács +1, Pelle -6).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 45:35 (Somody +8, Kovács +5, Pelle -3).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Észtország, 3. Magyarország (Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Kovács Attila, Kovács László, László István, Peterdi András, Bojti Dániel). További híreink

Aktuális

Andrásfi Tibor nagyszerű vívással nyerte meg a szezonnyitó berni párbajtőr Világkupa-versenyt, gratulálunk neki és mester édesapjának! Koch Máté ötödik lett. A tallinni női párbajtőr Vk-n Kun Anna ötödik helyen végzett, gratulálunk!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények


Kerekesszékes EB 2022. 11. 29 - 12. 04. Varsó 

Veterán OB Egyéni és Csapat 2022. 11. 03 - 04. UTE
Kard 
Párbajtőr
 Tőr

Junior VK Férfi -Női  Kard  2022. 12. 02 - 04. Sosnowiecz 

Junior VK Női Párbajtőr Egyéni és Csapat 2022. 12. 3 - 4. Laupheim

Junior VK Férfi Tőr Egyéni és Csapat 2022. 12. 3 - 4. Leszno

OLIMPICI GP2 2022. 12. 02 - 04. Szolnok


Támogatóink