Búcsú a korosztálytól – Sugi és Gergő utolsó junior versenye jön

márc 29, 2023 | Hírek

A korosztály két nagy egyénisége utolsó világbajnokságára készül. A plovdivi vb-n búcsúzik a junior versenyektől Battai Sugár és Szemes Gergő. Mindkét tehetségünk felnőtt feladatok között teljesít. 

Battai Suginak (képünkön) arany-, ezüst- és bronzérme is van már a junior világbajnokságokról. Ugyanakkor női kardozó tehetségünk emellett ott volt a tokiói olimpián, kulcsembere volt a kairói világbajnok csapatnak, és idén, egyéniben megnyerte az athéni Világkupát. Most, életében utoljára, junior feladatokra készül. Az ő egyéni versenyével kezdődik majd április 1-jén a plovdivi korosztályos világbajnokság. Debreceni tehetségünket két csomagolás között értük utol az elutazás előtti délutánon. 

“Ma megyek vissza a mátraházai edzőtáborból, ott készültünk a héten – elsősorban a felnőtt feladatokra, a felnőtt válogatottal, elvégre hamarosan kezdődik az olimpiai kvalifikáció. Holnap pedig irány Plovdiv! Elvileg fizikai edzőtáborban vagyunk, de természetesen én iskolázhattam és vívhattam, tekintettel a junior világbajnokságra. Az magától értetődő, hogy mindent megteszek a jó szereplésért, egyéniben és csapatban egyaránt. A szezon során nem sok junior versenyen indultam, de követtem a versenyeket, a lányok nélkülem is szép eredményeket hoztak, esélyesnek tartom magunkat csapatban minimum a dobogóra… Szeretnék egyéniben is jól szerepelni, éremmel, érmekkel szeretnék búcsúzni a junior korosztálytól.”

Csapatunk másik olyan egyénisége, akinek már több dolga akad a felnőttek között, mint saját korosztályában, az a tőröző Szemes Gergő (képünkön). A ferencvárosi tehetség nyolcas döntőbe jutott a kairói felnőtt világbajnokságon, sokáig a kiemeltek, azaz a legjobb 16 között szerepelt a világranglistán, jelenleg a 17. helyen áll. A korosztályos világversenyeken Szeminek is van már 1 aranya és 2 bronza, ami azért is különleges, mert Sugival együtt mindkettejüknek kimaradt a pályafutásából két junior világbajnokság a covid miatt. 

“Igazából hasonlóan készülök a junior vb-re, mint a korábbiakban. A koreai felnőtt Grand Prix után tatai edzőtábor következett, és Pesten fejezzük be a munkát, mi a vb középső szakaszában, április 4-től vívunk majd. Valahogy úgy vagyok vele, hogy most minden a szokásos, majd jövőre lesz furcsa, amikor az év ezen szakaszában nem készülök majd a korosztályos világversenyre… Korea után összeszedtem egy kisebb térdsérülést, de semmi komoly, az is lehet, hogy a húsz órás utazást viseltem rosszul. Nem sok junior versenyen indultam a szezonban, de ismerem a legjobbakat. Egyéniben mindent megpróbálok majd, de csapatban is úgy érzem, hogy éremesélyesek vagyunk.” – nyilatkozta honlapunknak Szemes Gergő. 

A plovdivi korosztályos világbajnokságon Battai Sugár április 1-jén (egyéni) és 3-án (csapat), Szemes Gergő április 4-én (egyéni) és 6-án (csapat) vív majd. Hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Csonka Dorottya világbajnok!

Megszületett a magyar küldöttség első érme a rijádi korosztályos világbajnokságon. Kadet női kardban Csonka Dorottya világbajnok lett, gratulálunk!

Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

Újra Szentkirályi Tehetségprogram

Újra elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram: a Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát!

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Élő eredmények

Közelgő események