Budapest lesz Európa kardközpontja!

jan 14, 2023 | Hírek

Ötoldalú megállapodást írt alá az Európai Vívó Szövetséggel Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke. Az eseményen ott volt Gyulay Zsolt, a MOB első embere is. Budapest lesz a jövőben Európa kardközpontja!

Párizsban gyűlt össze a vívóvilág európai részének vezetősége, és nem csupán az ott zajló tőr Világkupa-verseny kapcsán. Az Európai Vívó Szövetség közelmúltban megválasztott elnöke, Giorgio Scarso kezdeményezésére kidolgoztak egy olyan munkaprogramot, amely többek között arról szól, hogy az európai nemzetek előrébb lépjenek az edzőképzésben, közös edzőtáborok szervezésében, a kontinens egységes nemzetközi képviseletében. 

A magyar tőrválogatott, középen Gyulay Zsolt MOB-elnök, Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke és Tamás Henriette főtitkár.

Ebben a főszerepet három, a sportágban tradicionális nemzet, Magyarország, Franciaország és Olaszország vállalja majd, és Spanyolország is részt vesz a tervek megvalósításában. Az ezzel kapcsolatos szerződést magyar részről Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke írta alá, aki ezt követően így nyilatkozott honlapunknak. “Szövetségünk vállalta azt, hogy a jövőben otthont ad a kardvívás nemzetközi edzőképzésének. Az erről szóló megállapodást az európai konföderáció mellett a további három nemzet képviselője írta alá, ugyanakkor a terv a projekt kiszélesítése az egész kontinensre. Vállaltuk továbbá azt, hogy az ezzel kapcsolatos szakmai, szervezési és adminisztrációs feladatokat is megoldjuk, szép és hasznos munka elé nézünk – legtradicionálisabb fegyvernemünk képviseletében. Most azonban sietek vissza szurkolni tőrözőinknek, akik nagyon szépen szerepelnek a Világkupa-versenyen.”

Négy nemzet vívószövetségének elnöke, és az európai szövetség vezetői írták alá a megállapodást, köztük Csampa Zsolt.

Az eseményen ott volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki ugyancsak nyilatkozott honlapunknak. “A Magyar Vívó Szövetség meghívását köszönettel fogadtam, és remek kezdeményezésnek tartom legeredményesebb olimpiai sportágunk újabb szerepvállalását. Ráadásul igen magas rangú kollégákkal találkoztam és beszélgettem, ugyanis itt volt az olasz sportminiszter és a francia olimpiai bizottság elnöke egyaránt. Természetesen a párizsi olimpia is szóba került az egyeztetéseknél. Ugyancsak ezzel kapcsolatosan napközben tudtam találkozni Habsurg Györggyel, hazánk franciaországi nagykövetével, úgyhogy igazán sűrű napot zárunk, remélhetőleg magyar vívósikerekkel!” 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM